Világ 2020. március 06.

Milliók álma valósult meg: ingyenes kóstoló a csokigyárban

Balázs Világ 2020. március 06.
Nem csalás, nem ámítás, a világszerte ismert Neuhaus csokoládéüzemben már tart az akció. Egy korgó gyomrú újságíró osztotta meg a hírt Twitteren, s az ingyen reklám minden bizonnyal sokaknál betalált. A brüsszeli kóstoló egyszerű szabályokhoz kötött, de bárki számára szabadon kipróbálható. Persze ha már ott vagyunk, úgyis bevásárolunk egy-két dobozzal, s ez a lényeg.

A Metro című brit lap szúrta ki egy Jon Stone nevű újságíró Twitter-bejegyzését, melyet olvasva az ember szájában összefut a nyál. Stone milliók megvalósult álmáról posztolt. Azt írta, az 5-ös számú brüsszeli metróvonal végén van egy csokigyár, ahová ha betévedünk, ingyen végig kóstolhatjuk a teljes kínálatot.

Stone nem lódított, valójában ingyenreklámot csinált a világhírű Neuhaus csokoládégyárnak, melyet a csodálatos pralinéiről és különlegesen díszített csoki ajándékairól ismernek.

A cég azzal próbálja magára vonni a vásárlók figyelmét, hogy a gyáron belül berendezett egy helyiséget, ahol az emberek szabadon próbálgathatják az összes terméküket. Ezért pedig egyetlen fityinget sem kérnek.

Az akció lényege természetesen az, hogy ha már az ember megkóstolja a csokikat, 1-2 dobozzal biztosan vinni fog belőlük, hiszen őrjítő az ízük, ezért viszont már fizetni kell.

Azért van néhány szabály

A Neuhaus azért felkészült a rohamra, s néhány szabályhoz köti a szabad kóstolót. Egyrészt nem szeretnék, hogy a szarkák zsebben csempésznék ki a csokik egy részét, így felhívják a figyelmet, hogy kóstolni csak a helyszínen lehet, a nagymamának ne vigyen haza senki a farzsebben pár darab pralinét. Szabályként talán túlzásnak hangzik, de kikötik, hogy a dobozolt termékekből bárki bármennyit vihet – ha kifizette.

Ha valakinek kellően felkeltettük a figyelmét, akkor a gyárat Brüsszel nyugati felében, a Sint-Pieters-Leeuw kerületben találja. Az 5-ös metróról az Erasme megállónál kell leszállni. Tele hassal érkezni lehet, de nem érdemes.

(Via)

Keresés az oldalon