Belföld 2021. január 13.

Megnyitott a Mátraszentistváni Sípark

Fatima Belföld 2021. január 13.
A síparkban már üzemel a négyszemélyes ülőlift és 1,6 kilométernyi pálya. Hamarosan újabb pályát és ezzel együtt újabb liftet is használhatnak a síelők.

Az Aktív Magyarország program részeként, 25 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 100 millió forint értékű beruházás keretében valósultak meg idén a hóágyúrendszerhez kapcsolódó fejlesztések: a síszezon hóbiztonságának növelése érdekében további négy új energiatakarékos, automatizált ventilátoros hóágyú, valamint egy lándzsás hóágyú is érkezett a sípályára. A régi manuális hópótló gépekkel szemben jelentős időmegtakarítás és hatásfok növelés érhető el ezekkel a távolról elindítható, leállítható és vezérelhető berendezésekkel. Az eszközöket a fejlesztésekben élen járó két innovatív gyártó szállította le, a lengyel Supersnow és a dél-tiroli székhelyű TechnoAlpin – írja a síelők.hu.

Síelõk a felvonón a mátraszentistváni síparkban / Fotó: MTI/Komka Péter

A modernebb felszereltségű Mátraszentistváni Sípark egyébként kedden reggel nyitott meg újra: a hosszú tartós hidegnek köszönhetően eddig összesen 30 ezer köbméter havat készítettek, ez pedig meglátszik a széles pályákon, mert rögtön 30-50 centiméteres hóréteggel nyitották a 4-5-6-os pályákat. A Panorámalift is működik, a felső teraszt nyitják elsőnek, mellette használható lesz köteles lift és a 6-os pálya melletti tányéros lift is. 

‼️NYITÁS‼️
Holnap, kedden 1,6 km pályával nyitunk! 🙂
☃️ Liftek és pályák (9:30-16:30):
Panorámalift 4-es pályával, 5,…

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2021. január 10., vasárnap

A nyitással párhuzamosan hóágyúzzák a többi pályát is, így legkésőbb csütörtökön megnyitják a piros 3-as pályát és az alsó oktatóteraszt. A hétvégére megpróbálnak újabb pályákat kinyitni, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a teljes liftkapacitásukkal üzemelnek majd a csákányos liftek beindításával.

(via)

Keresés az oldalon