Világ 2021. január 21.

Még el sem kezdődött, sok országban mégis vége a síszezonnak

Fatima Világ 2021. január 21.
Noha a francia síterepek nyitva állnak, a síliftek még nem működnek a koronavírus-fertőzések egyre növekvő száma miatt. Hét vége felé születhet meg a döntés a síközpontok nyitvatartásáról.

“A helyzet törékeny” – mondta Gabriel Attal, hozzátéve: Franciaország szomszédai példáját fogja követni. “A körülmények miatt egyes szomszédaink – itt Németországra és Olaszországra gondolok – bejelentették, hogy legalább február 15-éig zárva tartják a síközpontokat.” 

Getty Images

Habár eredetileg úgy volt, hogy január 18-án kinyithatnak az olasz síközpontok, a kormány bejelentette: február 15-éig biztosan zárva kell maradniuk. A hatóságok attól tartanak, hogy a sícentrumok a koronavírus-fertőzés melegágyaivá válnak – ahogy ez korábban Ausztriában történt.

“A kormány legutóbbi vészhelyzeti rendeletei alapján nyitva vagyunk, de a turisták nem élvezhetik a szolgáltatásainkat. Üresen állunk” – panaszkodott egy férfi az Eunorews-nak, akinek sífelszerelést bérbeadó boltja van. Hozzáfűzte: “Mivel nyitva vagyunk, nem kapunk pénzügyi támogatást, ezzel egyidőben nincsenek vendégeink. Így az okozott kár dupla.”

Az északnyugat-olaszországi Piedmont régió hegyeiben sokak megélhetése múlik a síszezonon, közülük egyre többen úgy vélik, ennek a szezonnak már vége, habár még el sem kezdődött…

Keresés az oldalon