Világ 2020. március 27.

Svájcban készült az egyik leglátványosabb "Maradj otthon!" felirat

Startlap Utazás Világ 2020. március 27.
Szokatlan helyen jelent meg a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében meghirdetett "Maradj otthon!" kampány egyik legújabb megvalósítása.

Világszerte legalább 50 országban vagy térségben szólítottak fel a hatóságok több mint 1 milliárd embert, hogy maradjanak otthon az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Az emberek ezekben az országokban és területeken is elhagyhatják otthonaikat, ám korlátozott mértékben: a lakhelyelhagyás akkor megengedett, ha alapvető fogyasztási cikkek bevásárlása, munkába járás vagy egészségügyi okok miatt elengedhetetlen.

Magyarországon március 27-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy március 28. és április 11. között kijárási korlátozást rendelnek el az ország egész területén.

A „Maradj otthon!” kampány természetesen már itthon is számos helyen életre kelt, így például a a Szabadság hídon:

MTI/Koszticsák Szilárd

Egy másik felirat egy budapesti belvárosi ház falán jelent meg:

MTI/Balogh Zoltán

Alább pedig egy külföldi, svájci példát mutatunk, az egyik legszebbet az elmúlt hetekből:

A “Maradj otthon” feliratot vetíti a zermatti Matterhorn-hegy csúcsára Gerry Hofstetter svájci fényművész 2020. március 26-án. Hofstetter célja, hogy a remény és a szolidaritás üzenetét küldje a koronavírusos megbetegedésben szenvedők számára. (MTI/EPA-KEYSTONE/Valentin Flauraud)
A “Remény” feliratot vetíti a zermatti Matterhorn-hegy csúcsára Gerry Hofstetter svájci fényművész 2020. március 26-án. Hofstetter célja, hogy a remény és a szolidaritás üzenetét küldje a koronavírusos megbetegedésben szenvedők számára. (MTI/EPA-KEYSTONE/Valentin Flauraud)

Óriási piros szívet vetít a zermatti Matterhorn-hegy csúcsára Gerry Hofstetter svájci fényművész 2020. március 26-án. Hofstetter célja, hogy a remény és a szolidaritás üzenetét küldje a koronavírusos megbetegedésben szenvedők számára. (MTI/EPA-KEYSTONE/Valentin Flauraud)

Keresés az oldalon