Júliustól újra látogatható a Maldív-szigetek

Fatima
A Maldív-szigetek újból megnyílik a látogatóknak! Bár egy jachttal vagy privát repülőgéppel már most azonnal indulhatnánk az Indiai-óceán legkedveltebb turista célpontjára, az ennyire nem tehetős utazóknak még néhány hetet várniuk kell.

A Maldív-szigetek márciusban zárta le a határait a látogatók előtt, a turisztikai hatóság azonban nemrég bejelentette: fokozatosan ismét megnyitják, jövő hónaptól például már fogadják a repülőtérre érkező nemzetközi járatokat.

Nem lesznek extra költségek

A Maldív-szigeteken közel 2000 megerősített kornavírus-esetet és öt haláleset tartanak számon. Az első esetek felvételekor lezárták az országot a nemzetközi turisták előtt, de mintegy 30 üdülőhely nyitva maradt, mert a vendégek úgy döntöttek, hogy inkább itt önállóan elszigetelődnek a hazatérés helyett. A járvány globális terjedésével azonban a tisztségviselők arra jutottak, hogy majd csak év végén fogadnak újra turistákat – ezt azonban előre hozták.

“Azt tervezzük, hogy 2020 júliusában újból megnyitjuk a határokat a látogatóknak” – áll az Idegenforgalmi Minisztérium május 30-án kiadott hivatalos nyilatkozatában, hozzátéve: a korábban tervezett extra turisztikai vízumdíjakkal és leszállási díjakkal ellenben a vendégeknek nem számolnak fel további költségeket – írja a CNN.

Maldív-szigetek
Fotó: Getty Images

Szigorú feltételek

A biztonság garantálása érdekében a kormány „biztonságos turisztikai engedélyt” ad ki a létesítmények akkreditálása céljából, ezt persze csak azok kaphatják meg, akik valóban teljesítik az előírásokat és megfelelnek a különleges biztonsági követelményeknek, például hitelesített orvossal és személyi védőeszközökkel rendelkeznek. Persze az utazók felé is támasztanak elvárásokat, például jóváhagyott foglalással kell rendelkezniük egy engedéllyel ellátott turisztikai létesítménynél, illetve orvosi igazolást kell bemutatniuk, amely igazolja, hogy negatív eredményt mutatott ki a koronavírus-teszt, amit az utazás előtt legalább 14 nappal csináltattak.