Itthon 2019. december 13.

Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldi vendégek körében

Gulyás Judit Itthon 2019. december 13.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kiadott jelentés szerint erős külföldi vendégforgalom, stabil belföldi kereslet, magasabb bevételek, és jelentősen emelkedő Szép-kártya forgalom jellemezte októberben az idegenforgalmi ágazatot.

A KSH legfrissebb adatai szerint elmondható, hogy októberben is jól teljesített hazánk turizmusa: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) örvendetesnek találja, hogy Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldi vendégek körében, és mi magunk is évről évre többet utazunk belföldön.

A szálláshelyek bevételei töretlenül emelkednek, a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 9,8 százalékkal növekedett októberben, 2018 októberéhez képest.
Magyarország októberi TOP 10 küldőországa között növekedést tapasztalhattunk a Németországból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Kínából, Olaszországból, Izraelből és Romániából érkező vendégek számában. 

2020. januártól a teljes szálláshely-szolgáltatási szektorban életbe lép egy új digitális adatszolgáltatási rendszer, amelynek köszönhetően a jövőben naprakész, pontos és a teljes szektorra kiterjedő statisztikák fogják támogatni az ágazatban megvalósuló turisztikai fejlesztéseket, kampányokat, biztosítva a magyar turizmus hosszú távú versenyképességét – emlékeztetett az MTÜ.

(MTI)

Keresés az oldalon