Végleg bezár Sopron ikonikus szállodája, a Lövér Hotel

Startlap Utazás
Nem tudták volna kigazdálkodni az egyre növekvő rezsiköltségeket, így 39 év után lakat kerül a soproni Lövér Szálloda ajtajára.

November elsején végleg bezár a soproni Hotel Lövér, miután az éves energiaköltségük 80 millióra 420 millióra nőtt volna, és ezt nem tudták volna kigazdálkodni – írja az rtl.hu.

Az ikonikus szálloda a honlapján tájékoztatja vendégeit a bezárásról. Mint írják, a tőlük független külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszerítette őket. 

“Hosszú évek sikeres együttműködését  követően közös megegyezéssel megszüntettük a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződésünket a tulajdonos Danubius Hotels és az bérlő, üzemeltető Bartha Hotel Kft. között.
Ennek értelmében a soproni Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad vendégeket, ajtajára 39 év után lakat kerül” – olvasható a tájékoztatóban.

Végleg bezár a soproni Lövér Hotel
Fotó: hotellover.hu

Mindez azt jelenti, hogy a 2022. november 1-jét követő időszakra visszaigazolt rendeléssel bíró vendégeket nem tudják fogadni, ezért megrendeléseik teljesítését felmondták. Erről külön is tájékoztatást küldenek a megrendelésükben közölt e-mail címükre, ennek hiányában telefonon igyekeznek egyeztetni a vendégekkel.  Akik rendeléseiket előlegfizetéssel garantálták, a befizetett előlegüket levonások nélkül visszafizetik – tették hozzá.

Bartha Mária és Bartha György, a szálloda vezetői búcsúlevelüket úgy zárják:

 Nagy szomorúság ennyi értéket veszni látni!