Világ 2020. október 23.

Normálisabb életre számítanak karácsonykor Nagy-Britanniában

Startlap Utazás Világ 2020. október 23.
Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, szigorú korlátozások. A brit miniszterelnök ugyanakkor kijelentette: bízik abban, hogy karácsonyra "valamivel normálisabbá" válhat az élet Nagy-Britanniában.

A walesi kormány e hét elején bejelentett rendelete értelmében péntek estétől november 9-ig zárva tartanak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a szállodák, a közösségi intézmények, a fodrászatok, a szépségszalonok, a könyvtárak, az autókereskedések, a múzeumok, a mozik, a piacok és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek. Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kellett függeszteniük működésüket a következő 17 napra.

A lakosságot arra kérte a walesi kormány, hogy maradjon otthon, ha lehetséges, dolgozzon otthonról, és a legszükségesebb bevásárlásokon, valamint napi egy testedzésen kívül lehetőleg ne mozduljon ki.

Ez alól csak a kritikus fontosságú területeken dolgozók kaphatnak mentességet, illetve azok, akiknek otthoni munkavégzése fizikailag nem lehetséges. A walesi kormány a zárlat idejére megtiltotta az összejöveteleket a nem egy háztartásban élők számára közterületen és zárt térben egyaránt.

Fotóillusztráció: Getty Images

Az Egyesült Királyságon belül Walesben léptek életbe a legszigorúbb járványmegelőző korlátozások. A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője újságíróknak tartott péntek esti tájékoztatóján közölte: Boris Johnson bízik abban, hogy karácsonyra az élet sok tekintetben visszatérhet “a normalitásnak legalábbis egy bizonyos szintjére”, és a családok együtt tölthetik az ünnepet.

(MTI)

Keresés az oldalon