Belföld 2020. szeptember 19.

Koronavírus idején nyílt luxusszálloda Budapesten

Startlap Utazás Belföld 2020. szeptember 19.
Hiába a járvány, hiába a gyakorlatilag teljesen bezuhant turizmus, van olyan magyar cég, amely pont mostanra időzítette a hotelnyitást a fővárosban.

Ráadásul nem is akárhol várja a vendégeket a Vision Hotel Budapest, hanem a Belgrád rakparton, egész pontosan ott, ahol egykor a Kisgazda párt székháza működött – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu. 

Kívül-belül újjávarázsolták a sokat látott helyet

Bár az épületre legtöbben csak a fentiek alapján emlékeznek, az 1900-as évek elején felhúzott, eklektikus stílusú ingatlan a múlt században sokszor gazdát, és szerepet is cserélt.

Így kezdetben lakóházként szolgált, de volt a Német Kincstár követségi épülete, sőt a rendszerváltás előtti jó pár évtizedben a Hazafias Népfront központja is. 

A Vision Hotel Budapest Ambassador lakosztálya (Fotó: Hotelvison.hu).

2015-ben aztán végül a tulajdonosi viszonyok rendezése után megindulhatott a bontás, lévén az épület ekkora már balesetveszélyessé vált, ezért nagy részének nem is tervezték a felújítását, hanem újra felépítették azt. 

Méltó módon várja a vendégeket

A homlokzat azonban megmaradt, minden szegletében renoválták, így szállodaként továbbra is meghatározó területe maradt a rakpartnak. 

A Vision Hotel Budapest belső terei (Hotelvision.hu).

A Vision Hotel Budapest 82 szobával és 9 dunai panorámás lakosztállyal várja vendégeit, de található itt egy tágas rendezvényterem is, mely szükség szerint könnyedén ketté osztható.

Továbbá a létesítmény alsó részén egy spanyol tapaséttermet nyitottak, mely nem  csak a hotel lakóit várja, hanem bárkit, aki az utcáról betér.

Keresés az oldalon