Okostelefonnal járhatjuk végig Kiskőrös új Várostörténeti Digitális Túraútvonalát

Pitz Dániel
200 éve született Petőfi Sándor, hazánk egyik legismertebb költője. Szülőfalujában, Kiskőrösön számtalan izgalmas program és kiállítás várja az érdeklődőket, többek között a most átadott Várostörténeti Digitális Túraútvonal, melyet okostelefonunk segítségével járhatunk végig.

A Petőfi 200 programsorozat miatt rengeteg turisztikai fejlesztés valósult meg Kiskőrösön. A Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeumban új kiállítást mutattak be, de még a János Vitéz Látogatóközpont is egy új játszóparkkal bővült. Ehhez jön a nemrég átadott digitális túraútvonal – számolt be róla a Digital Hungary.

Petőfi Sándor szülőházát fotózza egy nő Kiskőrösön okostelefonjával
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Petőfi szülőfalujában mostantól egy QR kódokkal ellátott, szórakoztató digitális túraútvonalon keresztül ismerkedhetünk meg a város történetével.

A 27 állomásból álló túra az 1718-as újratelepítésétől kezdve egészen napjainkig enged betekintést a település történelmébe. Aki egy ennél rövidebb útvonalat járna be, az választhatja a Petőfi vonalat, amit a költő szülőházától induló sárga térkőcsíkkal jelöltek.

Az emlékhelyek előtt kis információs táblákat találhatunk, amin egy rövid szöveges ismertető és egy kép szerepel.

Ha viszont a mellettük szereplő QR kódot beolvassuk okostelefonunkkal, egy 2 perces bemutatófilmet is megtekinthetünk az adott emlékműről.

Aki a túra után meg is hallgatná Petőfi verseit, annak érdemes a szülőház szomszédságában lévő versautomatához ellátogatni, amit a Műfordítói Szoborpark bejáratához helyeztek.

Az ide érkezőknek érdemes a szálláslehetőségekről, különböző kedvezményekről és a különféle programokról a város turisztikai oldalán tájékozódni. Az biztos, hogy itt senki sem fog unatkozni, ugyanis olyan kulturális és szabadidős intézmények látogathatók, mint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Képzőművészeti és Néprajzi Látványtár, a Szlovák Tájház, a János Vitéz Látogatóközpont és a Rónaszéki Fürdő.