Több mint egymilliárdos a kár a kigyulladt Borostyán Med Hotelben

Fatima
Vasárnap este kigyulladt a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; több mint ötórás munkával sikerült megfékezni a tüzet, ami nem kis kárt okozott.

 Tizenegy településről 70 tűzoltó érkezett Nyíradony-Tamásipusztára vasárnap este, akik órákon át oltották a lángokat, a tüzet végül éjjel-fél egy körül sikerült megfékezni. A szállodából 85 vendéget menekítettek ki, személyi sérülés nem történt.

A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-én. Az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a debreceni, a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók, a szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia. MTI/Czeglédi Zsolt

Hétfőn egész nap az utómunkálatokat végezték az épületen, amelynek a padlástere teljesen megsemmisült. Vizsgálat indult, hogy kiderítsék, mi okozta a tüzet, kandalló- vagy elektromos tűz miatt gyulladt-e ki a hotel. A szakemberek eltávolítják azokat az elemeket, melyek veszélyt jelentenek, majd statikai vizsgálat következik, de már az előzetes becslések szerint is meghaladja az egymilliárd forintot az anyagi kár – írja a dehir.hu.

A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A helyiek remélik, hogy mihamarabb újraindulhat a szálloda – hiszen rengeteg munkahelyet teremt, nem is beszélve a szálláshely után járó idegenforgalmi adóbevételről -, ám ez attól függ, mennyire sérült meg az épület szerkezete, úgyhogy a statikai vizsgálattól sok minden múlik.

A Borostyán Med Hotel kiégett tetőszerkezete Nyíradony-Tamásipusztán 2021. október 18-án. A szálloda tetőszerkezete előző este gyulladt ki és teljes terjedelmében leégett. MTI/Czeglédi Zsolt