Rengeteg látványossággal vár a kecskeméti repülőnap

Startlap Utazás
A rendezvényen az összes olyan repülőeszközt bemutatják, amely napjainkban repülhet a Magyar Honvédség kötelékében.

Az augusztus utolsó hétvégéjén tartandó kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón látható lesz, hogy a nyolc évvel ezelőtti állapothoz – a legutóbbi kecskeméti repülőnaphoz – képest milyen jelentős fejlesztés történt a honvédségnél – emelte ki a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Ruszin-Szendi Romulusz elmondta: az összes olyan repülőeszközt bemutatják, amely napjainkban repülhet a Magyar Honvédség kötelékében. A magyar mellett további tucatnyi nemzet légi eszközei is felszállnak Kecskeméten a repülőbázis légterébe.

A rendezvényen bemutatkoznak a szárazföldi haderőnem eszközei, valamint a tervek szerint meg lehet tekinteni a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusát is.

Különböző versenyeket is szerveznek, köztük olyat is, amelynek győztese akár helikopteres repülést is nyerhet – jelezte.

A török Turkish Stars kötelék gyakorol a kecskeméti repülőbázis légterében 2013. augusztus 1-jén. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison augusztus 28-29-én tartanadó repülőnap programjairól bővebben lehet tájékozódni a repulonap2021.hu oldalon – hangzott el a műsorban.

(MTI)