Világ 2020. április 01.

Kecskék szálltak meg egy walesi tengerparti üdülőhelyet

Startlap Utazás Világ 2020. április 01.
Llandudnót a koronavírus-járvány miatt lezárták és az utcái elnéptelenedtek. Ezt használták ki a környéken lakó állatok.

Kasmírkecskék szálltak meg egy walesi tengerparti nyaralóhelyet, miután a várost a koronavírus-járvány miatt lezárták és az utcái elnéptelenedtek. A kecskék a közeli fennsíkon szoktak legelészni, ám most bemerészkedtek Llandudnóba, és az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték.

Mint sok más országban, Nagy-Britanniában is szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány terjedésének megelőzésére, bezárták az iskolákat, és a hatóságok azt kérték, hogy mindenki maradjon otthon.

Christopher Furlong/Getty Images

A Wales északi részén fekvő Llandudno természetellenesen csöndes utcáin a kecskék zavartalanul mászkálhatnak.

Christopher Furlong/Getty Images

Az állatok is észrevették a változást

Egy helyi tanácsnok, Carol Marubbi szerint a kecskék általában nem térnek be a településre, csak ha nagyon rossz az idő, de most úgy gondolja, az állatok is észrevették, hogy valami szokatlan dolog történik, mert eltűntek az emberek.

“Szerintem egy kicsit magányosnak érezhették magukat, ezért lejöttek a városba körülnézni” – magyarázta.

Christopher Furlong/Getty Images

Helyi látványosság

A kasmírkecskék Viktória királynő kora óta élnek a Llandudno melletti Great Orme-hegyfokon. Akkoriban vált népszerűvé ez a kecskefaj Nagy-Britanniában, mivel puha szőrükből készült a kasmírgyapjú.

Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Marubbi elmondta, hogy a mintegy 150 példányból álló kecskenyáj afféle helyi látványosság, sok helybeli azt sem bánja, ha a sövényét is megrágcsálják. “Nagy rajongójuk vagyok. Szeretem őket, mert igazi karakterek” – tette hozzá a tanácsnok.

Christopher Furlong/Getty Images

(MTI)

Keresés az oldalon