Hamarosan újra karácsonyi vásár a Bazilikánál

Szloboda Csaba
Európa egyik legszebb karácsonyi vására 2022. november 18 – 2023. január 1. várja a látogatókat Budapesten, a Szent István téren.

Az Advent Bazilika karácsonyi vásár a Szent István-bazilika előtti Szent István téren 2021. november 28-án.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

2019 után 2021-ben is a kontinens legjobb karácsonyi vására lett az Advent Bazilika. A szervezők így az idén is arra törekednek, hogy az advent során újra megtöltsék Budapest egyik legjellegzetesebb terét a karácsonyi várakozás családias, idilli légkörével – írja a Csodalatosmagyarorszag.hu.

A meghitt hangulathoz a karácsonyfa is hozzátartozok, így a tér központi részén ismét helyet kap egy közel 12 méter magas fa, amely az idén is fokozza az ünnepi érzést. Mint minden évben a betlehemi jászol a bazilika előtt lesz látható, ahogyan a monumentális adventi koszorú is. Ezen gyulladnak majd meg a Hit, a Remény, a Szeretet és a Béke gyertyái.

A kicsik nagy kedvence, a korcsolyapálya ismét ingyenesen látogatható lesz minden nap. De lesz szelfipont, és szinte állandóan nyitva lesz a kovácsmesterek varázslatos műhelye is. 

A hazai kézművesség is képviselteti magát a karácsonyi vásáron a Bazilika előtt. Lesznek újra keramikusok, ötvösmesterek, bőrdíszművesek is. 

Természetesen nem képzelhető el egy igazi vásár a legfinomabb falatok nélkül, így az autentikus ízek mellett megtalálhatóak lesznek a kulináris ínyencségek, és a gasztronómiai különlegességek is.