Világ 2020. december 19.

A 7 legjobb karácsonyi város a világon

Fatima Világ 2020. december 19.
Számos európai országban szigorú korlátozások vannak érvényben az ünnepek alatt, de virtuálisan ott lehetünk Bruges, Rovaniemi, New York vagy Bécs városában az ünnepi forgatagban.

A Mikulás lappföldi otthonán kívül is találni olyan népszerű helyeket, ahol megelevenedik a karácsonyi hangulat. Lássuk a 7 legünnepibb várost, ahol egy virtuális túra is felér egy karácsonyi forgataggal.

Karácsonyi vásár, Bécs / Fotó: Alexander Koerner/Getty Images

Mikulás falu, Rovaniemi

Első helyre nem véletlenül került a Télapó otthona, a Mikulás falu, ami közvetlenül a finn Lappföld fővárosa, a gyönyörű Rovaniemi előtt fekszik, nyolc kilométerre északra a sarkkörtől. A pislogó hótakaró alatt furcsa faépületek halmaza található, ahol maga a szakállas, piros ruhás úr is megszáll.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Visit Rovaniemi (@visitrovaniemi) által megosztott bejegyzés


Nosztalgikus New York

Korcsolyázás a Central Parkban, ajándékvásárlás a Macy’s-ben és természetesen a szilveszter esti mulatság a Times Square-en – csak néhány az év végi események közül, amelyeket élvezni lehetne New Yorkban. Eltévedhetünk a LuminoCity varázslatos fénycsodájában, szelfizhetünk a Rockefeller Center előtti hatalmas karácsonyfa mellett, vagy élvezhetjük a lélegzetelállító kilátást a városra – írja az Euronews.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

LuminoCity Festival (@luminocityfestival) által megosztott bejegyzés

Téli fesztiválozás Bruges-ben

A belgiumi Nyugat-Flandria fővárosa mesésvárossá alakul át karácsonykor az éves Winter Glow fesztiváljával, elárasztja az érzékeket a középkori épületeken szétszórt fények látványa. Az idei Winter Glow fesztivál témája a “Connection”,  azaz a “kapcsolat” itt a távolságtartás kellős közepén. Aki nem tartózkodik ott, még az is részt vehet az eseményen.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sanders 📸 Lille🇫🇷 Belgium🇧🇪 (@jusanders23) által megosztott bejegyzés


Rénszarvasok és északi fények Tromsø-ben

Tromsø történelmi központját évszázados faépületei és az Északi-sark székesegyháza teszi érdekessé, amelyet 1965-ben építettek. Ezek az épületek a karácsony megtestesítői, a tetejükön lévő hó pedig valósággal csillog. Éjszaka a norvég várost az égen táncoló északi fény zöld árnyalatai világítják meg, nap közben pedig fel lehet fedezni az Északi-sarkvidék legkorábbi telepeseinek – a számiknak – az életét és kultúráját, valamint meglátogatni a rénszarvasokat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Norway, Sami Reindeer Herding (@tromsoarcticreindeer) által megosztott bejegyzés


Forralt bor Bécsben

Császári építészet és séták a Duna mentén: Ausztria fővárosa az év bármely szakában mesés, ám karácsonykor különösen varázslatos. Séta Bécs csillogó karácsonyi vásárai között, miközben a forralt bor és a sült gesztenye illata száll a levegőben – igaz, ez most csak álom, hiszen a vásárok nem lesznek megtartva, ettől függetlenül megcsodálhatjuk a varázslatos épületeket otthonunk melegéből.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wien | Vienna (@viennatouristboard) által megosztott bejegyzés


Betlehem és éjféli mise Vatikánban

A karácsonyi hagyományőrzők számára a római Vatikán kihagyhatatlan decemberben. Idén egy 26 méteres karácsonyfa díszíti a teret, amely az észak-olaszországi Rotzo erdeiből származik, és vannak gyönyörű betlehemek a Vatikánon kívül. Ha nem lenne járvánnyhelyzet, részt lehetne venni az éjféli misén, ám idén csak a tévében és az interneten zajló közvetítéseket lehet majd követni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Discover Vatican City! (@vivovaticano) által megosztott bejegyzés


Diótörők és korcsolyázás Montréalban

Montréal a kanadai Quebec legnagyobb városa. Aki körbejárja, úgy érzi magát, mint egy kedvenc karácsonyi filmjének szereplője. Kipróbálhatja a korcsolyázást a Parc La Fontaine fagyott tavain, amely a nyári hónapokban szabadtéri koncerteknek ad otthont, vagy kutathat a karácsonyi vásárokon egy hagyományos fa diótörő után.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tourisme Montréal (@montreal) által megosztott bejegyzés

Keresés az oldalon