Ilyenek lesznek a repülőjegyárak a Ryanair szerint

Startlap Utazás
Michael O’Leary, a Ryanair fapados cég vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy mikor is fognak emelkedni a szezonban a jegyárak, és mikor várható a csökkenésük, annak elteltével.

Két év pandémia és a sorozatos lezárások széleskörű feloldása után megindulnak a turisták idén nyáron, így a jegyárak emelkedni fognak, miután nagy a kereslet az európai tengerparti vakációk után – írja a Roadster.hu.

Minderről Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója nyilatkozott, aki az is elmondta, hogy az emelkedés százalékos értéke egy számjegyű lesz.

O’Leary arról is beszélt, hogy a légitársaság jelenleg még alacsonyabb viteldíjainak hála növekszik az utasszám, ami elősegíti, hogy a cég végre a háta mögött hagyja a járvány miatt kialakult válságot, így újra értékelhető nyereséget könyvelhetnek majd el. 

A Ryanair-vezér szerint az árak júniusig még alacsonyabbak lehetnek a járvány előttiekhez képest, és az emelkedés után télre csökkennek le ismét.

Az elmúlt pénzügyi év 355 milliós veszteséget hozott fapadosnak, amelyben szerepet játszottak az omikron variáns miatt korlátozások, valamint az orosz-ukrán háború.