Ide utaznak a magyarok tél tájékán

Startlap Utazás
A Kiwi.com helyfoglalási portál adatai alapján összeállt a kép, hova is váltanak a legszívesebben jegyet a magyarok, ha repülőgéppel utaznak ebben az évszakban.

December 1. és március 31. között Moszkva és Párizs között dől el a verseny, már ami a jegyrendeléseket illeti – írja a Pénzcentrum.hu a Kiwi.com adatai alapján. Perszer ez így csalóka egy kissé, mivel kijelenthető, hogy a teljes listát tekintve igazán kedveltek a kellemesebb klímájú úti célok.

A Louvre múzeum üvegpiramisa előtt a mezőny a Tour de France profi országúti kerékpáros körversenyen.
MTI/EPA/AFP pool/Martin Bureau

A foglalások alapján kijelenthető: az utazó magyarok 31,2%-a hazainál melegebb desztinációba repül: Barcelona és Lisszabon az éllovasok, de Tenerife és Mexikóváros mellett is egyre többen döntenek. Ugyanis a járványhelyzet ellenére – a megfelelő előírások betartásával – még mindig viszonylag szabadon utazhatunk.

“A decembertől márciusig tartó hidegebb hónapokban minden 10-ből 3 magyar a hazainál melegebb országba utazik, Barcelona, Athén, Dubai, Porto és Tenerife is szerepel az előkelő TOP20-as foglalási listában” – számolt be Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.