Hiába a tiltás: ezrek indultak síelni Németországban

Fatima
Bár a hatóságok szigorúan megtiltották a belépést, a németek fittyet hánytak erre - ezrek indultak a német Winterberg síterepre.

A rendőrség lezárta a fontosabb útvonalakat, hogy megakadályozza az újabb látogatók érkezését. Michael Beckmann, Winterberg polgármestere a koronavírus-fertőzés kockázatára és a jelenleg is érvényes lezárásra hivatkozva többször kérte az embereket, hogy tartózkodjanak a síeléstől és a szánkózástól. — Valóban sokan veszik célba a városunkat, pedig többször világossá tettük számukra, hogy maradjanak otthon, mert a létesítmények zárva tartanak. Nem értem, miért nem világos ez számukra — mondta a polgármester az Euronews-nak.

 
Fotó: Getty Images

A Németországban jelenleg érvényes lezárás tavaly december 16-án lépett hatályba. — Nálunk nem esett a hó, ezért arra gondoltam, hogy ha betartjuk a szabályokat, ha hozzánk hasonlóan mindenki maszkot visel és tartja a távolságot, akkor működhet a dolog – mondja Cedric Grabe, egy látogató. Vasárnap Németországban, több mint tízezer új fertőzöttet és 312 halálesetet regisztráltak.