Belföld 2021. január 22.

Hévízen már felkészülten várják a turizmus újraindulását

Fatima Belföld 2021. január 22.
A hévízi szállásadók már tűkön ülve várják a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását: közel négyszáz magánszálláshely, panzió, vendégszállásház és apartman tulajdonosa készen áll a nyitásra.

– Startra készek vagyunk, várjuk a tófürdő megnyitását, és készülünk a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció támogatásával kapcsolatos adminisztratív teendők pontos teljesítésére, a program költségvetéséből elnyert, együttesen 761 millió forint támogatás elszámolására – mondta a Magyar Nemzetnek a Hévízi Szobakiadók Közösségének elnöke, Lajkó Ferenc. Hozzátette: a hotelek mellett sok privát szálláshelykiadó van, akik ugyancsak bíznak az idei szezonban.

Molnár Ágnes, az Év Hotele díjjal kitüntetett hévízi Hotel Európa Fitt vezérigazgató-helyettese a Zaol.hu-nak árulta el: a turizmus újraindulásával a figyelem nagy része a külföldi utazókör visszacsábítására irányul majd.

Getty Images

Eközben az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, Baldauf Csaba kiemelte: bár még meg tudják tartani a dolgozókat, félő, ha későn nyitnak újra, addigra ők egy másik, a járvány által nem, vagy kevésbé sújtott munkahelyet keresnek.

Keresés az oldalon