Belföld 2020. szeptember 21.

Hatalmasat zuhant az utasforgalom Ferihegyen

Startlap Utazás Belföld 2020. szeptember 21.
Több mint kilencven százalékkal csökkent az utasforgalom szeptember első két hetében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az előző év azonos időszakához képest - jelezte Valentínyi Katalin, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az M1-nek nyilatkozva.

A cég szakembere hozzátette: az óvintézkedések március óta folyamatosak a reptéren az utasok biztonsága érdekében, akik fegyelmezetten reagálnak a szigorításokra.

Szeptemberben ráadásul újabb járatokat törölnek

Szombaton 22 járat indult, vasárnap 28 szállt fel Budapestről, ami a tavalyi forgalom 3-5 százaléka. Eközben a teherforgalom stabil, az áruforgalom európai és nemzetközi összehasonlításban is jól teljesít – jelezte.

A szeptemberben bejelentett utazási szigorítások miatt a légitársaságok újratervezték a menetrendet, a következő hetekben további járattörléseket várnak – mondta Valentínyi.

Utas a Liszt Ferenc-repülõtéren. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány elõttinek csupán a töredéke (MTI/Balogh Zoltán).

Október-novemberre már csökkentett kapacitásokat jelentettek be a járatokat üzemeltető társaságok a kereslet hirtelen visszaesése miatt, ezért a téli hónapokban is 80-90 százalék közötti forgalom-visszaesésre számítanak – jelezte.

 

(MTI)

Keresés az oldalon