Belföld 2019. szeptember 15.

Gondolkodj előre: most foglalj téli szállást!

Laura Belföld 2019. szeptember 15.
Hogy miért? Mert ilyenkor még olcsóbbak, nagyobb a választék, és van időd egyeztetni a különleges preferenciáidat is. Ajánlunk pár helyet.

Előrelátó típusnak tartod magad? Ősszel már vaxoltatod a sílécedet és nézegeted, mit vehetsz a családtagjaidnak karácsonyra?

Akkor bizonyára a téli utazásaidra is jó korán foglalsz szállást – ami nagyon helyes! Ilyenkor, ősszel ugyanis még jóval nagyobb belőlük a választék, mint pár héttel az utazás kitűzött időpontja előtt; és jó eséllyel olcsóbban is foglalhatod le a szobákat. Nem beszélve arról, hogy nagyon sok őszi-téli akciós csomagot hirdetnek meg szeptemberben a hotelek, így akár egy olyan, színvonalas szállodában is eltölthetsz egy szívet-lelket melengető wellness hétvégét a tél közepén, aminek az árszínvonala egyéb esetben túl magas számodra.

Mindezek fényében válogattunk pár kedvező őszi-téli szálláslehetőséget belföldön.

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő mindig beváló úti cél, télen és nyáron egyaránt garantálja a szuper kikapcsolódást fürdőjével, ami kisgyerekektől idősekig mindenkit vár medencék, szaunák és wellness szolgáltatások széles választékával.

A gyógy-és strandfürdő november első hétvégéjén “Őszi kikapcsolódás” címen extra programokat is tervez a látogatóknak.

Emellett maga a város is rendszeres programokkal, így például zumba órákkal, időseknek szervezett rendezvényekkel, koncertekkel várja vendégeit. A részletes programleírás cikkünk íródásának idején még kialakulóban van, de általában speciálisabb mozgásórákkal, így például aqua fitnesszel, vagy épp gyerekeknek szánt foglalkozásokkal, és persze akár koncertekkel is készülnek az ilyen hétvégéken.

Szállások Cserkeszőlőn

Hirdetés

 

Hévíz

Ha már fürdő, természetesen nem hagyhatjuk ki Hévízet sem, ami külföldön is híres, meleg gyógyvizével különösképp télen tesz nagyon jó hatást. A zimankós fagyokban elgémberedett tagjaid, ízületeid, lassuló vérkeringésed remek megreparálója lehet a 24-26 fokos víz, tetején a jótékony páraréteggel. Sokan télre időzítik kisebb műtéteiket is, mivel ekkor több ruhával takarhatják a hegeket és nem kell fürdőruhában mutatkozni a tenger vagy a Balcsi partján. Nos, az ilyen beavatkozások után is kiváló választás Hévíz, itt ugyanis általános, hogy az operációkat követő regenerálódás gyorsításáért mártóznak a vendégek. A tó mindenféle gyógyulási folyamatra rá tud segíteni, és akár a D-vitaminhiánya okozta bőrelváltozásokat is enyhíti.

Nemcsak a tó a jó azonban itt, hanem az egész környezet. A tó körül tett séták során megnézheted, hogyan ölti fel téli arcát a természet, és mennyei vacsorákat is fogyaszthatsz a stílusos, melengető éttermekben.

Szállások Hévízen

Hirdetés

 

Boldogkőváralja

Mielőtt azt hinnéd, hogy csak a legtipikusabb téli programokat fogjuk kántálni, hadd győzködjünk egy kicsit arról, hogy az egyik legjobb program téli hétvégére Boldogkőváralja. Igazi, hagyományos értelemben vett elvonulás, olyan helyen, ami nincs tömve a turistákkal – és mégis, talán az egyik legromantikusabb, legcsodásabb program lesz, amit csak télre tervezhetsz. A Zempléni-hegység egész egyszerűen gyönyörű, és nemcsak tavasszal vagy nyáron.

Kísérteties és varázslatos hangulata van annak, amikor a kopár, vagy hóréteggel fedett, alvó téli tájra rátelepedik egy ködréteg.

És a boldogkői vagy a füzéri várban tett séta, na meg az onnan nyíló panoráma is teljesen más ilyenkor…

 

Kép: iStock

 

Szállások Boldogkőváralján

Hirdetés

 

Mátraszentistván

Jó volna egy kis síelést, de legalábbis havon csúszkálást is belekalkulálni a télbe, hátha lesz is hozzá elég hó? Akkor a legjobb módszer foglalni egy hangulatos szállást a Mátrában, aztán bármi is lesz az időjárással, úgyis jó lesz! Hiszen ez nem Eplény, ahol síelni KELL, ha pedig nincs elég hó, akkor kidobott pénz és szenvedés az egész. Ez a Mátra, a csodálatos hegyeivel és tájaival, a megnyugtató atmoszférájával. A jégvirágos Sás-tó, a ködben úszó siroki vár, vagy egy téli látkép a Galyatetőről vagy a mátrafüredi kilátóról épp olyan emlékezetes és relaxáló élmény, mint egy kis síelés Mátraszentistvánon.

Szállások Mátraszentistvánon

Hirdetés

 

Lillafüred

A lillafüredi vízesés nyáron csodaszép, ennél csak egy évszakban még szebb: télen, ha be van fagyva. Na persze, ezt nem lehet megjósolni, igazán hidegnek kell lennie ahhoz, hogy megtörténjen, de hidd el, nem fogsz sírni akkor sem, ha netán lecsúszol róla, és “csak” a zúduló vízrengeteget csodálhatod meg a téli környezetben, ahol a Palotaszálló mint valami mesebeli épület magasodik az alvó táj fölé, a befagyott vagy jégrétegű Hámori-tó mellett.

A Szent István-barlangban ilyenkor téli álmukat alvó denevéreket is szemlélhetsz, és adott esetben átélheted azt az érdekes érzést, amikor a barlangban melegebb van, mint odakint.

Egyszóval teljes értékű kikapcsolódást jelent Lillafüred a téli természet csodájával is.

Szállások Lillafüreden

Hirdetés

 

   

Kép: iStock

Kis-Balaton

Végül, talán az egyik legvarázslatosabb és leghihetetlenebb természeti kincsünk, a végtelenül gazdag növény-és állatvilágú Kis-Balaton. Ha igazán át akarod érezni minden érzékszerveddel, hogyan vonul el a természet a tél hidegének idején, ha meditatív csöndet akarsz érezni magadban, akkor feltétlenül tervezz ide egy téli hétvégét!

A befagyott tó, a lombtalan vagy akár hóval fedett fák és a télen is élelmet kereső madarak olyan élményt nyújtanak majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban tett sétád közben, mintha csak egy természetfilm közepére csöppentél volna. 

Szállást több településre is nézhetsz a környéken, a legközelebbi nagyobb város pedig Zalakaros, ahol ráadásul egy kiváló fürdőzéssel koronázhatod meg a kis-balatoni túrádat. Mondanunk sem kell, hogy itt is megtalálható minden, a gyerekeknek kedvező elemektől a klasszikus élményfürdőn keresztül a gyógyító hatású vizekig és szolgáltatásokig.

Szállások Zalakaroson

Hirdetés

Keresés az oldalon