Belföld 2020. augusztus 10.

Megújult check-in csarnok Ferihegyen

Fatima Belföld 2020. augusztus 10.
Éledezik a légiközlekedés: a koronavírus miatti leállás után folyamatosan növekszik az utasszám.

Az előző hónaphoz képest több, mint háromszorosára nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban: míg júniusban 84 781 utas fordult meg a főváros repülőterén, addig ez a szám júliusra 304 596 főre emelkedett – írják a repülőtéri értesítőben. Igaz, ha a tavaly ezt az időszakot felölelő adatokat nézzük, még így is 81 százalékos a visszaesés az utasszámban.

500 járat hetente

Mégis bizakodásra adnak okot a friss számok: úgy tűnik, fokozatosan visszatér az utazási kedv, amely nagyrészt az új és újrainduló járatoknak, az egyre bővülő útvonalkínálatának köszönhető. Augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 desztinációra. Az is hozzátesz, hogy a reptéren bevezetett egészségvédelmi intézkedéseknek és rendszeres fertőtlenítő takarításnak köszönhetően az utasok biztonságosnak ítélik a légi utazást Budapestről.

Budapest Airport
Utasszállító repülõgép emelkedik magasba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér egyik kifutópályájáról. Balra a 2a terminál (Fotó:
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba).

Letölthető karanténűrlapok

A karanténkötelezettség alá eső (piros vagy sárga besorolású) országokból érkező utasoknak űrlapot kell kitölteniük, amit a Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság online, letölthető formátumban is elérhetővé tett – ezzel is segítve az utazókat. Azonban arra kérik őket, hogy amennyiben ilyen országból érkeznek, a letölthető űrlap előzetes kitöltésével segítsék az országba történő beléptetési folyamat gördülékenységét, így ugyanis jelentősen csökken a várakozási idő. 

A  Budapest Airport a zöld besorolású országból érkező utasokat és a piros, illetve sárga besorolású országból érkezőket külön területen kezeli, így a beléptetés folyamán a karanténkötelezettség alá eső utasok nem érintkeznek a zöld országból érkező utasokkal.

Megújult check-in csarnok

A Budapest Airport az alacsonyabb forgalom időszakát kihasználva teljes padlóburkolat-cserét végzett a 2A Terminál utasfelvételi (check-in) csarnokában. A megújult csarnokot két ütemben adták vissza a forgalomnak, mostanra pedig már a teljes területet megnyitották az utasforgalom előtt. Az utasfelvételi pultok előtti terület a felújításnak köszönhetően a korábbinál letisztultabb, jóval világosabb lett.

 

Keresés az oldalon