Élmény 2020. június 13.

Mesebeli tanösvény nyílt a Nyugat-Mecsekben

Startlap Utazás Élmény 2020. június 13.
A Nyugat-Mecsek egyik festői szépségű völgyében, a Sás-völgyben mutatták be a legújabb, interaktív tanösvényt, amely a Kincset rejtő erdő nevet kapta.

Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adott át a Mecsekerdő Zrt. szombaton Hetvehelyen.

Az eseményen az erdőkért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdaságok tevékenységében.

Szentpéteri Sándor szavai szerint az erdő valamikor természetes közegünk volt, azonban a mai kor emberének már időbe telik, amíg ráhangolódik a számára immár szokatlan környezetre. Ezért fontos azoknak az erdőpedagógusoknak a munkája, akik segítenek nekünk megérkezni az erdőbe, észrevenni a természet csodáit, visszatalálni önmagunkhoz – fogalmazott.

Kincset rejtő erdő tanösvény
Érdeklõdõk a Mecsekerdő Zrt. új, Kincset rejtő erdő elnevezésű interaktív tanösvényén.
MTI/Sóki Tamás

Az 1,4 millió forintból kialakított 2,4 kilométeres, Kincset rejtő erdő elnevezésű tanösvény a Hetvehelyről Sás-völgybe vezető útról indul, és egy erdei tornapálya útvonalán keresztül a Bakonyához tartozó Erdő házáig vezet. 

A tanösvény bemutatónapjának Facebook-eseményéből kiderül többek között az is,  hogy az ökoháznál sok dolgot megtudhatunk a denevérekről – például hogy milyen odúkat kedvelnek, és mi az a denevér szállodalánc. A kicsik a Fészek- és odútanodában ki is próbálhatják, milyen egy denevér kuckójában lógaszkodni.

Lehet továbbá kézműveskedni is, és az erdei iskola konyhájában pedig megtanulhatunk mezei mentaszörpöt készíteni.

MTI/Sóki Tamás 

(MTI)

Keresés az oldalon