Elstartolt a Balaton Camino

Startlap Utazás 2019. október 08. Itthon

Nemcsak hogy elindult, de már javában tart - idén harmadjára - a Balaton Camino, a magyar tengert megkerülő séta. Ahogy a szervezők is írták: 10 nap alatt 200 kilométert gyalogolnak, vagyis legalább 300 ezer lépést tesznek meg azok, akik teljes hosszában részt vesznek rajta.

Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna ötlete 2017 februárjában öltött testet, amikor a három barátnő úgy döntött, körbe túrázzák a Balatont. A következő évben a zimankós utat lecserélték májusi indulásra, idén pedig már a szüreti időszakban vágtak neki a grandiózus kirándulásnak, természetesen már messze nem egyedül.

A Balaton Camino, mint névválasztás nem véletlen, hiszen nem kis próbatételről van szó, ami egyben lelki utazás is a tó körül. 2017-ben a befagyott víztükör mentén történt mindez, 2018-ban tavasszal, amikor már zöldbe és virágba borult a környék.

Idén pedig az ezerszínű ősz szolgált háttérül, amikor a résztvevők elindultak október 5-én, szombat reggel, a balatonfűzfői pályaudvarról.

Utaznál, de nem tudsz dönteni? Kövesd az Utazás Tippek oldalt a Facebookon a legmenőbb úti célokért!Követem!
Fotó: Balaton Camino

Amit mindenképpen érdemes tudni : ez alapvetően egy séta, ahol bárki és bármikor csatlakozhat a csapathoz. Nincsenek kötelező távok, mindenki a saját tempójában teljesít annyit, amennyi jólesik.

Viszont naponta mindig egy újabb vasútállomásról rajtolnak el, a reggel kilenc óra ezért is ad egyfajta sarokpontot az egésznek.

A tervezett távok így néznek ki a tíznapos viszonylatban (természetesen közötte azok a célállomások, amelyek már lementek):

1. nap, október 5. szombat: Balatonfűzfő – Balatonvilágos 17 km
2. nap, október 6. vasárnap: Balatonvilágos – Zamárdi 20 km
3. nap, október 7. hétfő: Zamárdi – Balatonlelle 24 km
4. nap, október 8. kedd: Balatonlelle – Balatonfenyves 20 km
5. nap, október 9. szerda: Balatonfenyves – Keszthely 26 km
6. nap, október 10. csütörtök: Keszthely – Balatonederics 14 km
7. nap, október 11. péntek: Balatonederics – Badacsonyörs 14 km
8. nap, október 12. szombat: Badacsonyörs – Zánka 16 km
9. nap, október 13. vasárnap: Zánka – Balatonfüred 19 km
10. nap, október 14. hétfő: Balatonfüred – Balatonfűzfő 20 km

A Balaton Camino Instáját erre, Facebook-oldalát itt, míg a blogját (mely ezen cikk forrása is volt) ide kattintva érheted el.

Keresés az oldalon