Világ 2021. szeptember 03.

Dubaji Világkiállítás - A magyar pavilon a legkülönlegesebbek között

Startlap Utazás Világ 2021. szeptember 03.
Az online elérhető városkalauz, a Time Out Dubai a világkiállítás 15 legizgalmasabb épülete közé válogatta a magyar pavilont

A magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft. közlése szerint újságírók 135 épület közül választották ki azt a 15-öt, amelyek szerintük a legkülönlegesebbek lesznek az expón.

 Az exkluzív listában élő esőerdőt, “hósátrat” és kiterjesztett valóságot is felvonultató országpavilonokat találni. Ebben az erős mezőnyben kapott helyet a Magyarország vízkincseit eddig soha nem látott módon bemutató magyar pavilon is.

A városkalauz cikke felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon több termálvizes forrás található, mint Európa bármely más országában és ez alkotja az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt pavilon fő tematikáját.

A látogatók egy interaktív kiállításon keresztül ismerkedhetnek meg Magyarország unikális vízkészleteivel, gyógyvizeivel, fürdőkultúrájával és balneológiájával.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak a szervezők.

Keresés az oldalon