Világ 2020. október 16.

Küzd a Disney parkjai újranyitásával

Fatima Világ 2020. október 16.
A koronavírus miatt küzd a Disney: egyes parkjait még mindig nem tudta megnyitni, ráadásul 28 ezer amerikai alkalmazottat bocsát el.

A koronavírus terjedése miatt 2020 elején bezártak a Disney parkjai: január végén átmenetileg zárt a sanghaji és a hongkongi, majd február végén a Tokyo Disney Resort. A párizsi Disneyland március 12-én csukta be kapuit, csakúgy, mint a kaliforniai Anaheimben található park és az orlandói Disney World. Néhány azóta megnyílt, azonban az amerikai látványosságok továbbra is küzdenek: 28 ezer alkalmazottól is meg kell válniuk. Az elbocsátások állítólag december 4-én kezdődnek, az elbocsátottak 67 %-a részmunkaidős. Az sem segít a helyzeten, hogy Kalifornia nem hajlandó feloldani a korlátozásokat, amelyek lehetővé tennék Disneyland újranyitását.

Mikor nyitottak vagy nyitnak a parkok?

A Disneyland először július 17-én, az üdülőhely 65. évfordulóján jelentette be újbóli megnyitásának tervét, június végén azonban kénytelen volt ettől visszalépni az érvényben lévő korlátozások miatt. “Nincs más választásunk, mint elhalasztani vidámparkjaink és üdülőszállodáink újranyitását, amíg meg nem kapjuk a kormánytisztviselők jóváhagyását” – tweetelt a Disney Parks. Ezt hosszas kérések és indoklások követték, mígnem úgy tűnik, 2020 októberét követően, az iránymutatásokat betartva nyithat a park.

Eközben a hongkongi Disneyland június 15-én bejelentette: csökkentett kapacitással, fokozott egészségügyi intézkedésekkel és új foglalási rendszerrel nyit meg újra június 18-án, aztán a régió koronavírus-eseteinek megugrása miatt július 15-én ismét korlátlan ideig bezárt. A vidámpark szeptember 25-én nyitott meg újra, ám egyelőre kedden és csütörtökön zárva tart, és online foglalási rendszeren keresztül hét napra előre kell foglalni a látogatóknak.

Disneyland vidámpark
Milliók imádják a Disney vidámparkját / Fotó: Getty Images

A párizsi Disneyland július 15-én nyitotta meg kapuit a parkokkal, a Disney Newport Bay Club szállodájával és a Disney Village bevásárló- és étkezősarokkal együtt. Hasonlóképpen, korlátozták a látogatók számát, foglalási rendszeren keresztül lehet bejutni, és nagy hangsúlyt fektetnek a távolságtartásra és a takarításra. A Disney július 11-én nyitotta meg újra a Magic Kingdom és az Animal Kingdom állomást, az Epcot és a Hollywood Studios pedig július 15-től fogadja a vendégeket. Az orlandói Disney parkokban testhőmérséklet-méréseket végeznek, kötelező a maszk viselése, valamint a már sokat emlegetett foglalási rendszeren keresztül zajlik a látogatás. A Disney Springs bevásárló- és étkezőrész május 20-án újból megnyílt, korlátozott parkolási lehetőséggel, kevesebb bejárattal, a belépés előtt hőmérsékletméréssel, csökkentett óraszámmal várják a vendégeket. Természetesen a maszk használata kötelező, az egységet rendszeresen fertőtlenítik. A Disney tulajdonában lévő Disney Springs üzletek és éttermek május 27-én kezdtek megnyitni – írja a Cnet.

A Disney Parks június 23-án jelentette be, hogy július 1-jén megnyitja a Tokyo Disneyland és a Tokyo DisneySea játékteret.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója május 5-én bejelentette, hogy a sanghaji park május 11-én, hétfőn újra megnyílik, korlátozott a látogatottsága, a parkba való belépéshez szükséges a helyfoglalási rendszerben regisztrálni, emellett maszkot kell hordani, hőmérsékletszűrésnek vetik alá az érkezőket, szalagokkal irányírják a parkon belüli közlekedést. A lazítás jegyében augusztus 24-én a park 30% -ról 50% -ra növelte a kapacitását, és újraindította az éjszakai tűzijátékot is. Sanghaj március 9-én kezdte meg az éttermek és üzletek megnyitását Disneytownban, a Wishing Star Parkban és a Shanghai Disneyland Hotelben, és előírta, hogy minden vendégnek át kell esnie a hőmérsékletmérésen, az étkezési helyszíneken zöld sanghaji QR-kódot kell bemutatniuk, állandóan maszkot kell viselniük és be kell tartaniuk a védőtávolságot.

Keresés az oldalon