A levegőben nyitotta ki egy utasszállító repülőgép ajtaját egy férfi

A rémült utasok sikertelenül próbálták lefogni a férfit a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó járaton. A gép végül sikeresen landolt, senki sem sérült meg. Az esetről két videófelvétel is készült.

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Senki sem sérült meg komolyabban, de 9 embert légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani. A dél-koreai rendőrség őrizetbe vette a férfit, és nyomozást indított az ügyben – közölték a tegui hatóságok pénteken.

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót. A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas – köztük nyolc iskolás korú gyermek – légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

A levegőben feltépett ajtajú repülőgép Dél-Koreában, landolás után.
A gép landolás után (Fotó: AFP)

Ki akart ugrani

A dél-koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül mégis sikerült az utasszállító ajtaját kinyitnia. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor a férfi elkezdte rángatni a repülő ajtaját, végül az utasok fogták le, miután sikerült kinyitnia, mert ezt követően ki is akart ugrani a gépből.

“A gyerekek pánikba estek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban. Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak” – számolt be egy utas.

 

 

33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el.

 

 

“Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Meg fogjuk vizsgálni a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt” – közölte a helyi rendőrség egy tisztje.

(MTI)