Világ 2021. június 05.

Ciprusra is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Startlap Utazás Világ 2021. június 05.
A jövő héttől kezdve a beoltott magyarok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Ciprusra, függetlenül attól, milyen vakcinát kaptak.

Sikerült egy újabb tárgyalást lezárni, Ciprussal meg tudtunk állapodni az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről, így azok a magyar és ciprusi állampolgárok, akik be vannak oltva, szabadon, vagyis teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között – jelentette be Szijjártó Péter szombaton.

Afrodité sziklái CIpruson
Fotó: Getty Images

Mint mondta, azoknak a magyar állampolgároknak, akik Ciprusra szeretnének utazni, utazásuk előtt legalább két nappal egy erre a célra létrehozott ciprusi online felületen kell regisztrálniuk. Fel kell tölteniük az oldalra a védettségi igazolványuk és az oltáskor kapott papíralapú igazolásnak az adatait. Erről egy visszaigazoló dokumentum érkezik, amit ki kell nyomtatniuk az utazóknak és ezzel tudnak beutazni Ciprusra, és ezzel tudják igénybe venni a beoltottak által igénybe vehető szolgáltatásokat. A miniszter jelezte: az összes technikai tudnivalót közzéteszik a konzuli szolgálat honlapján is.

Szijjártó Péter tudata azt is, hogy a megállapodás vasárnaptól érvényes.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett rá, folyamatosan zajlanak a tárgyalások, amelyeknek az a célja, hogy a magyar emberek minél több országba elutazhassanak a védettségi igazolványukkal.

Keresés az oldalon