Világ 2020. június 25.

Újraindulnak a charterjáratok - íme, a mediterrán célpontok

Startlap Utazás Világ 2020. június 25.
Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt az érdeklődés a külföldi tengerparti nyaralások iránt.

A foglalások alapján sok magyar a koronavírus-járvány idején is egy mediterrán tengerparton akar nyaralni idén – mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője.  

Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt az érdeklődés a külföldi tengerparti nyaralások iránt, különösen azok után, hogy a kormány bejelentette, a világ bármely pontjáról hazatérő magyar állampolgároknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk. Ezek a fejlemények már a konkrét foglalások számaiban is tükröződnek.

Görögországgal indítanak

tengerpart korfu
Getty Images

Az utazási irodák úgy terveztek, hogy amennyiben azt az egészségügyi és adminisztratív szabályok lehetővé teszik, beindítják a közvetlen charterjáratokat a mediterrán üdülőhelyekre.

Július elején először Görögországba fognak indulni a járatok.

A célállomások között Kréta, Korfu, Rodosz, Zákinthosz, Kefalónia szerepel. Ezt követően várható a török járatok beindítása, majd augusztus elején az irodák szervezésében már Tenerifére és Egyiptomba is el lehet majd jutni.

Molnár Judit arról a tapasztalatról is beszámolt, hogy Magyarországhoz hasonlóan más országokban is tervezik a külföldi, leginkább a tengerparti nyaralásokat.

Van biztosíték

A szóvivő szerint egyelőre megjósolhatatlan, milyen eredménnyel, bevételekkel számolhatnak az utazási irodák, mivel a pandémia miatti leállások rendkívül nehéz helyzetbe hozták őket.

Molnár ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az irodák működéséhez előírt vagyoni biztosíték és hazaszállítási biztosítás mindenféleképp az utazók biztonságát szolgálja.

Keresés az oldalon