Fotókon a Cannes-i Jachtfesztivál: így él a felső tízezer

Turi Dániel
Megkezdődött az éves Cannes-i Jachtfesztivál, ahol talán még a népszerű filmfesztiválnál is több luxussal, fényűzőbb életmóddal találkozhatnak a látogatók. Mutatjuk a világ szuperjachtjait!

Cannes-ról az emberek nagy többségének általában a legendás filmfesztivál jut eszébe, tömve hírességekkel, luxuspartikkal és szebbnél szebb ruhakölteményekkel. Kevesen tudják azonban, hogy a francia városban minden évben megrendezik az úgynevezett jachtfesztivált, ami –amennyiben ez lehetséges – még a filmfesztiválnál is fényűzőbb és exkluzívabb.

A Motor, Boat & Yachting magazin beszámolója szerint a szeptember 6-án kezdődött fesztivál szervezői minden eddiginél több és minden eddiginél drágább jachtok bemutatását ígérik a látogatóknak. Az 1977 óta megrendezésre kerülő eseményen idén

közel hatszáz különleges, a luxus kategóriába sorolható vízi járművet mutatnak be

a város két legnépszerűbb kikötőjében, a Vieux Porton és a Port Pierre Cantón. 2019 előtt egyébként csak egyetlen kikötőt használtak, de úgy döntöttek, hogy ezt megváltoztatják, hiszen így  külön helyszínen tudják bemutatni a sportosabb stílusú jachtokat, a katamaránokat, valamint az igazi luxust képviselő, úgynevezett szuperjachtokat.

Szeptember 11-ig tart a Cannes-i Jachtfesztivál
Szeptember 11-ig tart a Cannes-i Jachtfesztivál

Fotókon a Cannes-i Jachtfesztivál: így él a felső tízezer

Szeptember 11-ig tart a Cannes-i Jachtfesztivál
Turisták és szakemberek is részt vesznek a Cannes-i Jachtfesztiválon
600 jacht mutatkozik be Cannes-ban
A 45. Cannes-i Jachtfesztiválon
Főleg a felső tízezernek szól a Cannes-i Jachtfesztivál
Fotó megosztása:

A Vieux Port és a Port Pierre Canto szerencsére közel vannak egymáshoz, a helyszínen ráadásul tizenöt percenként közlekedik szárazföldi és vízi busz is – ráadásul mindezt ingyen, ha a fesztiválra érkezők felmutatják a napi vagy hetijegyüket. Egyébként – bár könnyű lenne ezt hinni – a jegyek egyáltalán nem kerülnek csillagászati összegekbe:

egy egyszerű, egy napra szóló jegy mindössze tizenkilenc euróba, vagyis 7500 forintba kerül.

Természetesen találtunk ennél jóval drágább megvásárolható bérleteket is: aki a VIP részlegben szeretne eltölteni hat napot, annak azért alaposan a zsebébe kell nyúlnia és 1166 eurót, tehát megközelítőleg félmillió forintot kell kifizetnie.

Cannes egyébként a luxus életvitel ellenére könnyen és relatív olcsón megközelíthető, például a közeli Nizza repteréről. Innen ingázó buszjárattal, de akár taxival is elérhető Cannes – a wby.com információ szerint alig ötvenöt eurós, szóval körülbelül húszezer forintos áron. A hozzáértő szakemberek szerint egyébként az idei felhozatal kifejezetten az „okosjachtoknak” kedveznek: egyre több olyan vízi járművet találunk ugyanis a felhozatalban, amik szinte teljesen maguktól, bármilyen emberi beavatkozás nélkül képesek működni. Ezen felül az egyre népszerűbb katamaránok tekintetében látnak a szakértők nagy változást, hiszen most már ezek a járművek is képesek olyan luxust képviselni, mint a náluk jóval drágább luxusjachtok.