Ezekben a fürdőkben kötelező a védettségi igazolvány

Fatima
A Budapesten kívüli termálfürdőkben nem kérnek védettségi igazolványt, ám a nagyobb fürdős bulik kivételt jelenthetnek.

Jelen állás szerint továbbra sem kötelező a védettségi igazolvány felmutatása a fürdőkben, ám néhány egység szigorúbb szabályt hozott és belépésnél mégiscsak kérik a kártyát. Nem nehéz megjegyezni a felállást: szinte az összes fővárosi fürdőben kötelező a védettségi igazolvány, a Budapesten kívüli fürdők közül pedig elvileg még nincs olyan, ahol ehhez kötnék a termálfürdő látogatását – írja a TermálOnline. A fővárosiak közül a V.30 Belvárosi Sportközpont és a Dagály Fürdő kivételnek számít, ugyanis ezekben nem kell felmutatni az igazolványt.

Minden 16 év feletti látogatótól kérik a védettségi bemutatását a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Dandár, a Paskál, a Palatinus, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti fürdőkben.

Szintén kötelező a védettségi igazolvány az Aquaworldben – a szabály a fürdő és a szálló vendégeire egyaránt vonatkozik -, ahogy a Veli Bejben és a Csepeli strandfürdőben is.

Távolságtartásra figyelmeztető felirat a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. / Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A nagyobb fürdők nagyobb rendezvényei azonban átléphetik azt az 500 fős határt, amikor már kérniük kell. Hajdúszoboszlón az Aqua-Palace élményfürdőben rendezendő szilveszteri buli például védettségi igazolvánnyal látogatható, akárcsak a debreceni Aquaticum mediterrán élményfürdőben most hétvégén tartandó, éjszakai fürdőzéssel egybekötött programja is.