Belföld 2020. április 10.

Fotókon Budapest lezárt kirándulóhelyei

Startlap Utazás Belföld 2020. április 10.
Lezárták a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot mindennap reggel 8 és este 10 óra között péntektől hétfőig a koronavírus-járvány miatt.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön úgy fogalmazott, hogy az intézkedést a budapestiek védelmében rendeli el, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló, különösen látogatott közterületeken ne legyen járványügyi szempontból veszélyes tömeg.

Karácsony Gergely közölte: arra kérte Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésnek. Utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a rendőrség segítségére.

Rendőrök a Margit híd lezárt margitszigeti bejárójánál 2020. április 10-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Egyúttal utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz üzemeltetését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

Kerékpáros távozik a Margitszigetről a sziget zárásakor 2020. április 10-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

“Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is. Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is” – idézi az MTI a főpolgármester közleményét.

Fővárosi önkormányzati rendészek egy kerékpárossal beszélgetnek az óbudai Hajógyári-szigetre vezető, lezárt K-híd előtt 2020. április 10-én. (MTI/Mónus Márton)

A Normafa sem látogatható

Teljesen lezárta az önkormányzat a Normafát április 10-től, hogy “a járványhelyzetben ne legyen fokozott kockázatot jelentő veszélyforrás”. Lezárták a parkolókat, a szabálytalanul parkolókkal szemben szigorúan eljárnak. Lezárták a játszótereket, a szabadtéri fitneszparkot, tilos a tűzrakóhelyek használata is. Nem látogatható továbbá az Erzsébet-kilátó, zárva tartanak a területen lévő éttermek, büfék – írja az Ittlakunk.hu.

A koronavírus-járvány miatt lezárt játszótér a Normafánál 2020. április 10-én. (MTI/Mónus Márton)

Városliget Zrt.: ne jöjjenek a parkba!

A Városliget Zrt. szintén arra kér mindenkit, hogy a koronavírus-járvány miatt a hosszú hétvégén ne menjen a Városligetbe, csak a jogszabályban engedélyezett módokon használja a parkot. Pénteki közleményükben azt írták: a Városliget sajátos adottságai miatt fizikailag nem lezárható. Ezért kérik a parkhasználókat, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat, szigorúan kerüljék a csoportosulásokat, és csak legszükségesebb esetben, akkor is a jogszabályban engedélyezett módon használják a parkot, vagyis egyéni szabadidős sporttevékenységre, célú gyaloglásra, háziállatok sétáltatására.

Tájékoztattak arról is, hogy levélben kérték Budapest rendőrfőkapitányát és a fővárosi rendészeti igazgatóság vezetőjét, hogy a húsvéti hosszú hétvégén fokozottan ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását a Városligetben.

Korlátozások az egész országban

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzatok országszerte korlátozásokat vezettek be. Az érintett, legkedveltebb turisztikai célpontok litáját itt találod.

Keresés az oldalon