Budapest alig ismert arcát mutatja meg a Vice magazin

Startlap Utazás
Budapest kevésbé ismert látványosságait és helyeit mutatja be egy, a Vice.com magazin brit oldalán megjelent terjedelmes írás.

A Vice magazin azoknak a Budapestre látogató turistáknak nyújt támpontokat, akik az autentikus és rejtett látnivalókat részesítik előnyben külföldi utazásaik során. A portál a Middlemist Red – a legismertebb magyar pszichedelikus rockzenekar – basszusgitárosának, Deli Somának a kalauzolásával mutatja be a magyar főváros azon helyeit, ahol turista ritkán fordul meg – szúrta ki a WeLoveBudapest.

A “Budapest B-oldala” című cikk szerzője és budapesti kísérője, Deli Soma kerékpárral – pontosabban MOL Bubival –  járták be a legizgalmasabb fővárosi helyszíneket. Betértek többek között a Kontakt újhullámos kávézóba a Károly körúton, majd áttekertek az Orczy Parkba.

Ezután következett a titokzatos nevű Gettó Gulyás, mint a hagyományos magyar konyha egyik kiváló újraélesztési terepe a zsidónegyedben. Ellátogattak a szinte teljesen ismeretlen, nosztalgikus, szocialista hangulatú XI. kerületi Avar presszóba és a „város utolsó romkocsmájaként” emlegetett Vittulába, ahol még Jennifer Lawrence is megfordult. A páros végül a Beat on the Brat nevű helyre is ellátogatott, az éjszakát pedig végül a Gyilkos nevű helyen zárták.