Világ 2020. november 18.

Ez az olasz város nyerte el 2021-es Bor Városa címet

Fatima Világ 2020. november 18.
Messze földön híresek az olasz borvidékek, és komoly hagyománya is van az országban az italnak. Jövő évtől pedig Olaszországnak hivatalos Città del Vinója, vagyis borvárosa lesz.

A döntést a Città del Vino nemzeti szövetség hozta meg, amely csoport az olasz borvidékek városait tömöríti, hogy elősegítse és védje az olasz bor minőségét és kapcsolatát a származási helyével. Az egyesület úgy döntött, idén Bor Városa címet adományoz – Barolo községet nyilvánította győztesnek. Barolo a piemonti Cuneo tartományban található, irigylésre méltó helyen fekszik, mivel a Langhe-dombok kellős közepén ül, amelyeket 2014-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. 

Barolo / Fotó: Getty Images

A Città del Vino 2021 cím elnyerése érdekében Barolo további hat várost győzött le egy eseménynaptárral, amely kiállításokkal, foglalkozásokkal, szemináriumokkal és installációkkal volt tele 2021-ig. „Ez az év nagyon nehéz év volt, és úgy gondoljuk, hogy ez az új kampány a remény és az új kezdetek hangos üzenete ”- mondta Renata Bianco, Barolo polgármestere.

Az év általános témája az időutazás lesz, ahogy azt Tiziano Gaia, a Barolo & Castle alapítvány tagja elmondta, előtérbe kerülnek a hagyományos ünnepek, az évszakok lassú elmúlása és emlékek, melyek hozzájárultak a barolói bor történetéhez. A kezdeményezés a borkultúra és borturizmus népszerűsítésén kívül a fenntarthatóság és az ökotudatosság értékei mellett is szól, amelyek hosszú távon előnyösnek bizonyulhatnak – írja a Lonely Planet.

Keresés az oldalon