Belföld 2021. március 09.

Március 10-től változik a BKK menetrend

Fatima Belföld 2021. március 09.
A BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amire várhatóan két lépcsőben kerül sor.

Az elrendelt intézkedések az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárásáról határoztak, ezért a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom. Ezt figyelembe véve a BKK-járatok menetrendje március 10-étől, szerdától változik, a tanszüneti menetrend lép életbe. A megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról. Ezek a tanszüneti menetrendek nem minden járat esetében tartalmazzák a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható. Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra. Az utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

Változások a BKK értékesítési pontjain

A BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos nyitvatartással üzemelnek. A március 8-tól életbe lépő korlátozó intézkedések szerint be kell zárnia a nem létfontosságú árucikkeket árusító üzleteknek. Ez az intézkedés egyes BKK viszontértékesítő pontokat is érinthet, kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjanak – közölték.

Fotó: BKK

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos.

Keresés az oldalon