Belföldi nyaralás last minute áron: tippek a Balatontól a Tisza-tóig a nyári szünetre

A belföldi nyaralások legalább annyira izgalmasak tudnak lenni, mintha külföldre utaznánk - ráadásul most last minute áron elérhető szállásokat mutatunk.

Magyarország egyedülálló és különleges kincsei gyakran hátrányból indulnak, ha a nyaralás megtervezéséről van szó. Pedig hazánkban rengeteg elképesztő táj várja a látogatókat, ráadásul most hihetetlenül jó áron foglalhatunk szállásokat is – legyen szó akár a Balatonról, a Tisza-tóról vagy a legnépszerűbb fürdővárosaink egyikéről!

Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek, a Velencei-tó

Magyarország harmadik legnagyobb tava a kialakításának és a természeti adottságainak köszönhetően hazánk egyik legnépszerűbb üdülési célpontja, ami a nyár folyamán igazi adrenalin-bombával várja a látogatókat.

A tó környékén megszámlálhatatlan sportpálya és szórakozási lehetőség van, ráadásul a tavat legcélszerűbb biciklivel körbetekerve felfedezni – amihez nem is szükséges saját kétkerekű, hiszen számos bérlési lehetőség is van. A legtöbb helyen tandem biciklit, illetve külön gyerekülést is lehet bérelni, így a harminc kilométeres tókör minden korosztály számára teljesíthető.

Nyári leárazás a Szallas.hu-n

Last minute nyári akció csak egy hétig a Szallas.hu-n! Szállások és programok csábító kedvezménnyel.

Hirdetés

Szintén a Velencei-tavon várja a látogatókat Európa egyik legjobban felszerelt kábelparkja, a Venice Beach Cable Park is, ahol az extrémebb sportok szerelmesei – legyenek kezdők vagy haladók – is kipróbálhatják rátermettségüket. A helyszínen lehetőség van kipróbálni a wakeboardot, a SUP-ot, a felejthetetlen élményhez pedig természetesen hozzájárul a Velencei-tó festői szépsége is.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az örök klasszikus, a Balaton

A Balaton az év egészében tartogat meglepetéseket, de egyértelmű, hogy nyáron mutatja a legszebb arcát. Nem véletlen, hogy ilyenkor a hazai és a külföldi turisták is szívesen töltik itt az idejüket, hiszen a színes programok, a gasztronómiai élmények és a magyar tenger olyan élményt nyújtanak, ami bőven felér egy külföldi utazással.

Keszthely és környéke különösen népszerű a nyaralók körében, ami érthető, hiszen múzeumok, történelmi emlékhelyek és egyedülálló látnivalók váltogatják egymást a Balaton-parti településen.

Fürdőzők a Balatonban a keszthelyi városi strandon. Fotó:MTI/Varga György

A városban található a Festetics-kastély is, ami

Magyarország egyik legnagyobb kastélykomplexuma az ország egyetlen főúri könyvtárával és megannyi állandó és időszakos kiállítással.

A keszthelyi Festetics-kastély. Fotó: Getty Images

Hasonlóan népszerű a Balatoni Múzeum, ahol a legnagyobb tavunk történetével, a természeti csodáival és a hajózás történetével is megismerkedhetnek a látogatók. Azoknak pedig, akik egy nem mindennapi élményben szeretnének részesülni, a Csigaparlament tökéletes választás lehet: a tizennégy éven át épített makett több mint négymillió csigaházból áll és a Parlament tökéletes, kicsinyített mása.

Sirius Hotel Keszthely

Keszthely legújabb szállodája balatoni panorámával, modern szobákkal és remek programokkal vár.

Hirdetés

A természet ölelésében, a Tisza-tavon

Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó elképesztő természeti csodákkal várja a látogatókat. A mesterségesen létrehozott tó környéke természetvédelmi terület, így akármerre is fordulunk, biztos, hogy olyan látnivalókkal találkozunk és olyan élményekben lesz részünk, amik egyedülállónak számítanak Magyarországon.

Naplemente a Tisza-tónál fotózva. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A terület könnyen bejárható akár biciklivel, akár autóval, mivel a turistacsalogató nevezetességek közel vannak egymáshoz. Poroszlón található például a Tisza-tavi Ökocentrum, ahol

Európa legnagyobb édesvízi akváriuma is található és ahol olyan állatfajokkal is találkozhatunk, amikkel sehol máshol az országban.

Tisza-tavi Ökocentrum
Fotó: Szallas.hu

Az elmúlt években a tó több pontján építettek kilátókat, ilyenek például a Bölömbika vagy a Küszvágó csér kilátó, amiket megmászva olyan látványban lehet részünk, amit biztosan nem felejtünk el egyhamar.  Azoknak pedig, akik az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, tökéletes választás lehet a Tisza-tó körül végigfutó bicikliút, ahol a rövidebb kör 65, míg a hosszabb 90 kilométeres tekerést jelent.

Tisza-tó Apartmanpark Hotel Kisköre

Vakáció a természet szerelmeseinek a Tisza-tó bölcsőjében, Kiskörén ingyenes kerékpár használattal.

Hirdetés

Történelmi időutazás Mezőkövesden

A Bükk-vidék déli szélénél elhelyezkedő Mezőkövesd Egertől mindössze húsz, Miskolctól ötven kilométerre fekszik. A települést és környékét felfedezni olyan, mintha egy időutazáson vennénk részt, amit érdemes rögtön a Matyó Múzeumban kezdeni, ahol

megismerkedhetünk a matyó népviselettel, a kultúrával és a mindennapokkal,

valamint bepillantást nyerhetünk az egyházi ünnepekbe is, miközben az ajándékboltban valódi egyedileg készített, kézműves termékek várják a látogatókat.

Zsóry fürdő
Fotó: Szallas.hu

Mezőkövesdet azonban nem csupán gyalog lehet bejárni, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő bejáratól mindössze száz méterre található ugyanis a bringóhintó-kölcsönző, ahonnan létszámtól függően választható méretű hintókat lehet bérelni. A városban nemrég kialakított Kavicsos-tó és Szabadidőpark pedig tökéletes kikapcsolódást biztosít, ráadásul szabadtéri programok és játszótér is várja a családosokat.

Balneo Hotel Zsori Thermal és Wellness Mezőkövesd

Négycsillagos nyaralás látványos gasztronómiai eseményekkel a Zsóry fürdő szomszédságában.

Hirdetés

Kaland és kikapcsolódás Bükfürdőn

A bükfürdői organikus pont
Fotó: Szallas.hu

Bük az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekszik, főleg a fürdőjéről ismert, ami rengeteg érdekes programmal és látnivalóval várja a nyár folyamán idelátogatókat. Kevesen tudják, de itt található a Magyarországon egyedülálló Kristály Torony, ami egy egy kilométer hosszan kanyargó mászópálya, amit három különböző magasságban lehet teljesíteni, így családosoknak tökéletes választás lehet. A kalandparkban megtalálható az úgynevezett Mini Kristály Torony is, ami a legkisebbeknek is remek szórakozást nyújt.

Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő

Pihenés az ország nyugati sarkában, a gyógyító forrásairól híres termál régió szívében.

Hirdetés

A környék állat- és növényvilága is rengeteg érdekességet tartogat, amiket a Répce-menti tanösvényen fedezhetünk fel, Bük környékét pedig a nemrégiben kialakított bicikliúton ismerhetjük meg közelebből. Bármiről is legyen szó, a finom boroktól, az emlékezetes gasztronómiai élményeken keresztül a fürdőzés és a wellness nyújtotta pihenésig, Bükfürdőn megtaláljuk!