Világ 2021. augusztus 01.

Az Airbnb új funkciója megkönnyíti a home office-olók dolgát

Fatima Világ 2021. augusztus 01.
Az Airbnb új eszköze megkönnyíti a választást: a Wi-Fi sebesség alapján is listázni tudnak a távmunkában dolgozók.

Az Airbnb új funkciót ad hozzá, amely lehetővé teszi a házigazdák számára, hogy megadják, milyen sebességű internet van bekötve az ingatlanba. Másik oldalról azok a bérlők, akiknek ez számít, könnyen szűrhetik és kiválaszthatják azokat a lehetőségeket, melyek az igényeiknek megfelelnek. Ez különösen jó megoldás most, hogy sokan otthonról dolgoznak, vagy a világ egyes helyein még otthonról tanulnak – és esetleg egy kis környezetváltozásra van szükségük, ezért bérelnek rövid távra ingatlant.

Semmi mellébeszélés

Bár a házigazdák korábban is közölhették egyebek közt a Wi-Fi sebességet, vagy megoszthattak képernyőképeket a sebességtesztekről, az új eszköz közvetlenül az Airbnb alkalmazásába van integrálva (az M-Lab nyílt forráskódú szoftverével), és lehetővé teszi a Wi-Fi sebesség közvetlen megjelenítését a listán, az ingatlanra vonatkozó egyéb információk mellett – írja a The Verge.

Fotó: Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az alkalmazásába beépített szabványosított teszt használatával az Airbnb segíthet abban, hogy az ügyfelek valóban pontos képet kapjanak arról, hogy mire számíthatnak az ingatlanban: a házigazdák csak azokat az eredményeket jeleníthetik meg, amelyeket az Airbnb alkalmazás sebességtesztje valóban megtalál, semmi kerekítés, semmi szépítés. Az új sebességteszt funkció most az Egyesült Államokban jelenik meg, és az elkövetkező hetekben bővül a kör.

Keresés az oldalon