Végleg bezárják a magyarok egyik kedvenc osztrák síterepét

Fatima
A korábbi egyeztetések nem jutottak eredményre, így nagy valószínűséggel végleg bezárják a határhoz közeli, a magyar síelők körében is népszerű Lackenhof síterepet.

A magyarok egyik kedvenc síterepének 60%-a a Schröcksnadel-Gruppe tulajdonában van, míg a maradékot alsó-ausztriai tartomány külön, a régió síterepeinek üzemeltetésére létrehozott cége tulajdonolta. A tavalyi szezon előtt a tartománynak sikerült meggyőzni a többségi tulajdonost a folytatás mellett, idén ez nem jött össze. A Schröcksnadel-Gruppe szerint ugyanis a síterep üzemeltetése gazdaságosan nem folytatható, a kedvezőtlen körülmények nem hagynak más lehetőséget számukra – tudta meg a Síelők.hu.

Illusztráció: Getty Images

A többségi tulajdonos közleménye szerint a látogatók száma a korábbi 150 ezerről 100 ezerre csökkent szezononként, miközben jócskán megemelkedtek az üzemelési költségek – más síterepekkel összehasonlítva kedvezőtlenebb feltételek mellett folyik az üzemeltetés. A problémák sorához csatlakozott a járvány és annak negatív hatásai. 

A tulajdonosok szerint hiába fektetnének felújításokba (hóágyúk és liftek), a környéken kevés a szálláshely ahhoz, hogy emelkedjen az eladott bérletek száma.

Úgy tűnik, végleg bezárnak, a lifteket tavasszal leszerelik, az eddig vásárolt szezonbérletek árát pedig visszatérítik. Ennek következtében rengeteg munkahely megszűnhet, sok vállalkozónak fájhat a feje. Már megkezdődtek a tárgyalások a síterep esetleges megmentéséről, amely Alsó-Ausztria tartomány jelentősebb szerepvállalásával lenne elképzelhető.