Enyhítés: Ellepték az emberek a parkokat Angliában

Fatima
Míg az európai országokban helyben hagyják vagy tovább szigorítják a járványügyi intézkedéseket, Angliában enyhítettek.

Több hónapnyi otthonlét után a héten beindult az enyhítés Angliában: a családok és akár hat fős csoportok is kimozdulhattak, találkozhattak, a napi fertőzésszám jelentős csökkenésének köszönhetően hivatalosan is véget ért a január óta tartó kijárási korlátozás. Ez még semmi: megnyitottak a szabadtéri sportlétesítmények, a kellemes tavaszi időben pedig akár úszni is lehetett a kinti medencékben. Egy úszó szerint nagyszerű érzés visszatérni, jót tett a mentális egészségének is. A nagy enyhítés miatt megteltek a parkok, ám pontosan emiatt a brit miniszterelnök és a parkok irányításáért felelős bizottság elnöke is óvatosságra intette az embereket: “A legfontosabb most, hogy bár újra kinyitunk, de tartanunk kell a távolságot” – mondta Anne Fairweather.

Hyde Park, London, 2021. március 29-én / Fotó: David Cliff / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Romlik a helyzet az olaszoknál, franciáknál

Eközben Firenze utcái üresek, újabb három régió, köztük Toszkána is átlépett narancsból a vörös zónába, így már az ország több mint felére vonatkoznak a legszigorúbb korlátozások – írja az Euronews. A helyzet nem javul Franciaországban sem, egyre több fertőzöttet regisztrálnak, a kórházi ágyak is tele vannak. 

 

 

A március 20-án bevezetett szigorúbb korlátozások a lakosság egyharmadát érintik, több egészségügyi szakember is az iskolák bezárását tartja indokoltnak, a tanárok tüntettek: félnek, hogy elkapják a vírust, a jelen körülmények között nem hajlandók a tantermekbe menni.