Világ 2020. július 06.

Ezeket keresi minden amerikai az Airbnb-n

Fatima Világ 2020. július 06.
Felmérések szerint most ilyen szállásokat keresnek a legtöbben az Airbnb-n.

A koronavírus alatt az Airbnb is mélypontra jutott, azonban a járványhelyzet enyhülésével, a korlátozások feloldásával újra elindultak a foglalások. Nagy meglepetésre például az Egyesült Államokban június elején az Airbnb ugyanolyan mennyiségű foglalást tartott számon, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban, ezeket a belföldi utazásoknak köszönhetik.

A szállásfoglalós oldal egyik alapítója, Brian Chesky állítja: “Az emberek azt mondják, hogy ki akarnak menni a házból, de biztonságban akarnak lenni. Nem szeretnének repülni, sem üzleti okok miatt utazni. Bár városokba akarnak menni, de nem szeretnének a határokat elhagyni. Amire hajlandók: beülni egy kocsiba, pár száz mérföldet vezetni egy kis közösséghez, ahol egy házban töltenék az idejüket.”

A legnépszerűbb szállások

Az Airbnb belső adatai mérik a legkeresettebb listatípusokat az USA-felhasználók körében 2020. május eleje óta a július 4-i hétvégén zajló utakra. Ezek szerint az Egyesült Államokban az öt legjobban keresett típus az ünnepi hétvégére: házak, nyaralók, faházak/kunyhók, egyszintes családi házak és villák – áll a cég közleményében.

Airbnb népszerű szállások
Fotó: Yuriko Nakao/Getty Images

Növekszik a családi utazások száma is: a legalább egy gyermeket vagy csecsemőt tartalmazó foglalások számma csaknem 55 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, ezt 2020. május 17. és 2020. június 6. közötti időszakban mérték – szemben 2019. év azonos időszakával. Az utazók azt is szeretnék, hogy az utazásaikat ne érezzék meg annyira a pénztárcájukon. A júniusi keresések 20 százaléka a következő hónapra esik, ahol az 50–100 dollár per éjszaka volt a népszerű.

Mindenki medencét akar

Bár a megfizethetőség lebeg a vendégek szeme előtt, mégsem utolsó szempont a szórakozás, kellemes időtöltés. A pihentető kirándulás legfontosabb szimbólumaként a medence a legkeresettebb lehetőség a július 4-i hétvégére, és a kényelmi szolgáltatásokra való keresések 23% -át teszik ki. Május eleje óta a legkeresettebb szolgáltatások közé tartozik az ünnepi hétvégére tervezett utakkal kapcsolatban.

A vendégek persze a családtagnak tekintett háziállataikat is szeretnék magukkal vinni, így az „engedélyezi a háziállatokat” szűrő a keresések csaknem 22% -ánál volt kiemelt szempont, miközben a WiFi (13%), a konyha (9%) és a légkondi (8%) szintén a legfontosabbak között kapott helyet.

Az 5 legkeresettebb szolgáltatás a július negyedik hétvégén:
Medence (23%)
Háziállat engedélyezése (22%)
WiFi (13%)
Konyha (9%)
Légkondi (8%)

Keresés az oldalon