Itt az Airbnb riválisa: egyre népszerűbb az otthoncsere

Fatima
Az Airbnb évek óta népszerű alternatívája a szállodáknak és hoteleknek, de mindig jön egy szebb, jobb, újabb. Igen, egyre többen teszik le a voksukat az otthoncsere mellett.

Erre a fenntarthatóbb és megfizethetőbb szálláslehetőségre egyre nagyobb igény mutatkozik – derül ki a brit székhelyű Love Home Swap új kutatásából. A vállalat tavaly 282 százalékos növekedést ért el 2019-hez képest, 2020 májusa és júniusa között pedig még további 73 százalékos növekedést tapasztaltak. Népszerűek a tengerparti házak és a vidéki ingatlanok – az előbbit csaknem 40, az utóbbit a nyaralni vágyók 30 százaléka választotta.

Mik az előnyei?

A Love Home Swap ügyvezető igazgatója szerint: “A szállodákkal ellentétben kevesebb ember fordul meg egy otthonban. Az oldalunkon található otthonok körülbelül fele fő tulajdonos, vagyis távolabb vannak a főbb turisztikai célpontoktól, távol vannak a tömegtől.” A járvány fokozza az otthoncsere népszerűségét, ami a pénztárcára sincs különösebb kihatással, hiszen egy háztartás cserél helyet egy másikkal, a számlák, a működési költségek hasonlók. A közvetítőnek járó díj éjszakánként 1 dollár/fő.

A szállás költsége átlagosan 36%-át teszi ki a nyaralás költségének, ezzel a módszerrel minimalizálható – hatalmas megtakarítás.

Az  “élj úgy, mint egy helyi” mentalitás is hozzátesz az élményhez, ráadásul könnyedén meg lehet ismerkedni azokkal az emberekkel, akiknek az otthonába megyünk. A Holiday Swap egyébként tavaly a járvány ellenére 20 százalékkal növelte felhasználói számát, az alapító szerint azért, mert a platform felhasználói a lezárások idején is meg tudják oldani a helycserét – írja az Euronews.

Getty Images