Lenyűgöző Airbnb-szállások, amiket az Instagramon is imádtak

Pitz Dániel
Az Airbnb összeállításából kiderült, hogy milyen szállások képeit szerették a legjobban az Instagram-felhasználók.

A téli hidegben szívesen nézegetjük vissza a tavalyi évről szerzett szép, nyaralós emlékeinket. Hasonlóan nosztalgikus hangulatban van az Airbnb, ugyanis bemutatta, hogy 2022-ben mely szállások voltak a közösségi médiát használók kedvencei.

Az öt legkedveltebb szállás közé vegyesen kerültek olcsóbb, és a már luxuskategóriába tartozó helyek is – derült ki az Airbnb összefoglalójából.

A legtöbben a Dominikai Köztársaságban található Casa de Sanchez-ről szóló bejegyzést kedvelték az Instagramon. A szállás több, mint 20 ezer szívecskét kapott, ami nem véletlen, ha végiglapozzuk a képeket. A hegyoldalban található házikóból álomszép panoráma nyílik a környék hegyeire. A bérleti díj éjszakánként 30 ezer forinttól kezdődik.

 

15 000 kedveléssel a második helyezést érte el a brazíliai Santa Catarina államban található üvegkunyhó. A 27 hektáros magánerdőben megbúvó szállás nem csak megfizethető, de tökéletes lehetőséget biztosít arra is, hogy az ide érkezők kikapcsolódjanak a természet lágy ölében.

A mindössze néhány négyzetméteres kunyhó kialakítása rendkívül egyszerű, csupán egy ágy van benne. Fürdeni a szabadtéri kádban tudnak azok, akik itt szállnak meg. Foglalni 35 ezer forinttól lehet egy éjszakára.

 

A New York-állambeli Montgomery faluban található a harmadik legnépszerűbb szállás. A The Step névre hallgató faház nem véletlenül zsebelt be 14 ezer kedvelést. Az apró olívazöldre festett házikó gyönyörűen beolvad a környezetbe, ráadásul a beltér is úgy lett kialakítva, hogy igazán közel érezze magát a természethez az, aki a Hudson-völgyi szálláson pihenne meg.

Az árak itt már valamivel magasabbak, 55 ezer forinttól bérelhető ki a The Stepet egy éjszakára.

 

Vélhetően a gyönyörű óceáni kilátásnak köszönheti a kaliforniai Cliff House a negyedik helyezést, ami Montereyben, az ikonikus 1-es főút mellett helyezkedik el. A 14 ezer kedvelést bezsebelő szállás konkrétan a szikla szélére épült, így az erkélyre kihelyezett nyugágyakról lehet élvezni az óceán közelségét.

Igaz, ezért mélyen a zsebbe kell nyúlni, hiszen egyetlen éjszaka 365 ezer forinttól kezdődik.

 

Arra ébredni, hogy az ágyból a környék valamennyi havas hegycsúcsát megcsodálhatjuk, bizonyára fantasztikus érzés lehet. Ezt tanúsítja az Instagramon adott 12 ezer kedvelés is, amit az argentínai Río Negro-ban található, egyedi kilátással rendelkező apartman kapott.

A Cerro Otto erdős domboldalára néző szállás 2 hálószobával is rendelkezik, ezért akár családok számára is jó választás lehet. Legolcsóbban 73 ezer forintért lehet itt megszállni.

Nyitóoldali kép: BarilocheRent, Airbnb