Világ 2021. augusztus 30.

Többmillió dollárt kerestek az új Airbnb-házigazdák az év első félévében

Balázs Világ 2021. augusztus 30.
2021 első félévében több millió dollárt kerestek az újsütetű Airbnb hostok is Amerikában.

Ahogy az utazók idén nyáron is új kalandokba kezdtek, egyértelművé vált, hogy nem csak ők tettek így. A legfrissebb adatok szerint az új Airbnb-hostok az Egyesült Államokban, akik 2021 első hat hónapjában fogadták első vendégeiket, és csak egyetlen ingatlant hirdetnek, együttesen több millió dollárt kerestek a vendéglátással.

Ezek a hihetetlen számok rávilágítanak egyrészt arra, hogy az emberek kihasználván az idegenforgalmi fellendülést ki akarják magukat próbálni az Airbnb-n való vendéglátásban, másrészt arra, hogy továbbra is lehetőségükben áll komolyabb mennyiségű pénzt keresni ezzel.

 2021 elején aktivált új szállások fele négy napon belül kapott foglalási kérelmet, és az átlagos éves kereset a legalább egy vendéget fogadó vendéglátók esetében 9 600 dollár (kb. 2,8 millió forint) volt.

Az Airbnb-n keresztüli vendéglátás iránt érdeklődők számára a vadonatúj eszközcsomagjával a cég, állítása szerint minden eddiginél könnyebbé tette a kezdést. A potenciális hostok további inspirálása érdekében 2021 első félévére vonatkozóan az Airbnb közölte a 10 legjövedelmezőbb területet, ahol az új, egyingatlanos Airbnb hostok a legjobban kerestek az elmúlt fél év során az Egyesült Államokban:

  1. Atlanta: 8,5 millió dollár (kb.  2,5 milliárd forint)
  2. South Florida Gulf Coast: 8 millió dollár (kb. 2,4 milliárd forint)
  3. Phoenix: 6,3 millió dollár (kb.  1,9 milliárd forint)
  4. Los Angeles: 6,2 millió dollár (kb.  1,8 milliárd forint)
  5. North Carolina Coast: 4 millió dollár (kb. 1,2 milliárd forint)
  6. Smoky Mountains: 3,9 millió dollár ( kb. 1,17 milliárd forint)
  7. Poconos: 3,5 millió dollár (kb. 1,05 milliárd forint)
  8. Houston: 3,3 millió dollár (kb. 990 millió forint)
  9. Catskills and Hudson Valley: 3,1 millió dollár (kb. 930 millió forint)
  10. Denver: 2,9 millió dollár (kb. 870 millió forint)

Az új Airbnb host, Charles és felesége, Brenda kisvállalkozók, akik a Mississippi állambeli Jackson közelében laknak. Charles és Brenda tavaly vásároltak egy nyaralót a floridai Miramar Beachen, hogy a család és a barátok számára egy kis kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak, de azt is felismerték, hogy további jövedelemre tehetnek szert a nyugdíj-megtakarításaikhoz az Airbnb-n történő bérbeadással, amíg ők nem tartózkodnak a házban. Miután 2021 januárjában feltették otthonukat az Airbnb-re az ország minden tájáról érkeztek hozzájuk utazók és az Airbnb-n a legjobban kereső új házigazdák közé kerültek.

Charles és Brenda.
Charles és Brenda (Forrás: Airbnb)

Azok, akik kíváncsiak arra, hogy mennyit kereshetnek az ingatlanjukkal az Airbnb-n és bővítenék tudásukat a vendéglátásról, ellátogathatnak a cég vendégfogadásokkal foglalkozó oldalára. Itt az oldal a magától értetődő regisztráción túl ad egy hozzávetőleges becslést is arra nézve, hogy havonta mennyi pénzt kereshetünk ingatlanunkkal. Ez persze függ az ingatlan helyétől és attól is, hogy hány embert tudunk elszállásolni benne.

(Via)

Keresés az oldalon