Új járatokat jelentett be Erdélybe az Aeroexpress Regional

Startlap Utazás
A hamarosan induló repülőjáratok Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel kötik össze.

Szeptember 5-étől közvetlen légi járatokat közlekedtet Magyarországról Erdélybe az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság – közölte az Aeroexpress Group csütörtökön az MTI-vel.

A repülőjáratok Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel kötik össze.

Az új járatok hetente háromszor közlekednek a két hónapos bevezető időszakban, amely alatt felmérik az utazók visszajelzéseit.

Forrás: Aeroexpress Regional / Youtube

Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a repülők október 28-ig közlekednek hétfőn, szerdán, pénteken. A részletes menetrendet ugyanitt tették közzé.

Az Aeroexpress Regional alapító résztulajdonosa a 100 százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett   magánszemélyek vannak még az alapítók között.

A légitársaság által használt Embraer 120 ER brazil gyártmányú utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok hatékony és gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki – írták a közleményben.