Világ 2019. október 13.

Hotelek, ahol egy éjszaka egy jó autó áránál kezdődik

Startlap Utazás Világ 2019. október 13.
Mutatjuk a világ legdrágább hoteleit, és azokon belül is a lakosztályokat, a luxus non plus ultráit, ahol csak szupersztárok, milliárdosok és uralkodók szállnak meg. Dollárban és forintban is elhoztuk az irgalmatlan, egyetlen éjszakára vonatkozó árakat, de azért arra ügyeltünk, hogy még mielőtt bárki a szívéhez kapna, ne a legdrágábbal kezdjünk.

Penthouse Rezidencia, Faena Hotel – Miami

 

 

 

 

A sorban ugyan a “legolcsóbb “, de természetesen ez nem von le semmit sem az értékéből. A pazar kilátást Miamira a padlótól a mennyezetig érő ablakok biztosítják.

A lakosztály kétszintű, több étkezővel, fürdőszobával valamint öt erkélyes hálószobával rendelkezik.

Mindezeket terjedelmes társasági terek tagolják. A hotel ékkövének tervezésében a világhírű rendező, Baz Luhrmann (Rómeó és Júlia, Moulin Rouge) és felesége is részt vett. 

Becsekkolás egyetlen éjre: 39.500 dollár (≈11.280.000 forint).   

Királyi lakosztály, The Plaza Hotel – New York

 

 

 

 

Ha valahonnan ismerős a szálloda neve, talán nem véletlen: a Reszkessetek, betörők! második részében itt vendégeskedett ugyanis Kevin, a film főhőse. Egyébként a hotel alig pár száz dollárral adja drágábban a mérhetetlen fényűzést, mint előző versenyzőnk, de itt már királyi helyen hajthatjuk fejünket álomra, ennyit pedig mindenkinek meg kell érnie, itt már nem lehet elaprózni a dolgokat.

 

 

 

 

Plusz még van egy gyönyörű zongora is, amiről nem sikerült ugyan megtudni milyen márka, de Steinway-nél gyengébbet biztosan nem küzdöttek volna fel ide, a legfelső emeletre. De komolyra fordítva a szót: valóban uralkodóhoz méltóan van berendezve a luxuslakosztály, saját könyvtárral, fitneszteremmel, és olyan fürdőszobával, amelyben 24 karátos aranyozással ellátott berendezés található. A 400 méteren elterülő lakosztályba saját lift visz fel, a kilátás pedig valami elképesztő az Ötödik sugárútra.

A világ fővárosában a kényelem egy estére: 40.000 dollár (≈11.426.000 forint).

Penthouse lakosztály, Hotel Cala di Volpe – Szardínia (Olaszország)

 

 

 

 

És már itt is az első európai lakosztály jóval közelebb hozzánk, viszont árban már egyre messzebb. Ránézésre az előzőeknél egyszerűbbnek tűnik, de ez ne csapjon be minket: itt csak a terasz 250 négyzetméter, ahol páratlan és végeláthatatlan panoráma fogadja az utazót. A két szintes, óriási apartmanhoz tartozik egy úszómedence a tetőn, valamiért egy szolárium is, (talán, ha elfogyna a napsütés) továbbá gőzkabin, valamint egy teli borospince.

Szardínia is megkéri az árát: 41.000 dollár (≈11.720.000 forint) lesz a számla. 

Grand Riad, The Royal Mansour – Marrákes

 

 

 

 

A gyarmati idők pompáját idézi meg a villa, amelynek kulcsát szinte egymás kezéből veszik ki az újabb és újabb látogatók, akkora az érdeklődés az 1800 négyzetméteren elterülő fejedelmi kényelem iránt. Minden helyisége rendkívül tágas, ilyen épület tényleg csak egzotikus történelmi filmekben látható, ahogyan az is ritka, hogy minden vendégre több alkalmazott is jut. A hely, ahol már szinte GPS-el kell közlekednie az utazónak, tartalmaz egyebek közt privát edzőtermet, sőt még egy komplett moziszobát is – a páratlant látványra nyíló tetőterasz és a medence mellett.

Marokkó misztikus világa 44.000 dollárért (≈12.570.000 forintért) varázsol el.

Hilltop Villa, Laucala-sziget

 

 

 

 

Kevés mesebelibb földnyelv létezik a világon, mint a három villa által határolt természeti csoda, ahol nyolc vendégnek tudják egyszerre biztosítani az elképzelhetetlen fényűzést. Itt már nem is érdemes felsorolni, mi minden jár szolgáltatásként, milyen pazar a környezet, elég csak annyit tudni, hogy van olyan medence, amelyhez vízeséses is tartozik…

Mennyország a világ végén 45.000 dollárért (≈12.855.000 forintért) vár mindenkit.

The Warner Penthouse, Four Seasons – New York

 

 

 

 

A világ egyik legismertebb luxus-szállodalánca semmit nem bízott a véletlenre:

a pazarul berendezett lakosztályhoz olyan 360 fokos panoráma jár, amitől tátva marad minden száj.

Még a fürdőkádból kitekintve is olyan érzése lehet egy világjárónak, mintha a város felett lebegne. A plusz itt ráadásul nem a versenyzongora, mint a metropolisz másik, már említett szállodájában, a Plaza Hotelben, hanem egy igazi Rolls-Royce sofőrrel együtt.

Élvezetek a város felett: mindez 50.000 dollárért (≈14.282.000 forintért). 

Penthouse lakosztály, Hôtel Martinez – Cannes

 

 

 

 

Európa legnevesebb filmfesztiválja előtt már hosszú hónapokkal lefoglalja valamely meghívott szupersztár, de a szálloda tulajdonosainak nem nagyon kell aggódnia év közben sem a kiadása miatt. A hatalmas lakosztályhoz tartozik egy végtelennek tűnő terasz is (természetesen medencével), ahonnan remekül rá lehet látni az alatta elterülő Côte d’Azur világhírű üdülőhelyére.

Egy éjszaka filmcsillagokkal körbevéve: 53.200 dollár (≈15.200.000 forint).

Mark Penthouse lakosztály, The Mark Hotel – New York

 

 

View this post on Instagram

Piano Man Missing

A post shared by The Mark Hotel (@themarkhotelny) on

 

 

5 hálószoba, 6 fürdőszoba, 4 kandalló, 2 bár – mindez ezer négyzetméteren! Ráadásul remek kilátással a világ talán legismertebb ligetére, a Central Parkra. Nem aprózták el az építtetők egykor, így két szinten rendesen adagolja a mondén életérzést a luxusapartman.

New York jelenleg leghúzósabb lakosztályában egyetlen éjszaka 75.000 dollár (≈ 21.424.000 forint).

Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson – Genf

 

 

 

 

Európa jelenleg legdrágább luxusapartmanja nem véletlenül kapta a királyi titulust, ugyanis a President Wilson teljes nyolcadik emeletét elfoglalja. Közel 1800 négyzetmétert tesz ki a területe, és minden ablaka golyóálló. 12 hálószobája mellé ugyanennyi fürdőszoba dukál, no meg elragadó panoráma a Genfi tóra. Az ide érkezőket már teljes személyzet várja a komornyiktól egészen a séfig.

Svájc legértékesebb éjjele: 80.000 dollár (≈ 22.853.000 forint).

Empathy lakosztály, Palms Casino – Las Vegas

 

 

 

 

Nincs zongora, de legalább van két, formaldehidben úszó cápa. Innentől kezdve már szinte mellékes a 800 négyzetméteres alapterület, a két szinten elterülő luxus 🙂 . A közösségi terek mentén 50 ember fér el kényelmesen, ha esetleg valaki bulit is akarna tartani. Az úszómedencéből Las Vegas végtelen panorámájával egyszerűen nem lehet betelni.

Csak a leggazdagabbaknak: a számla 100.000 dollár (≈ 28.570.000 forint).

Keresés az oldalon