Világ 2019. december 14.

4,5 milliárdos karácsonyfa? Igen, létezik!

Balázs Világ 2019. december 14.
A spanyolországi Merbellához közel fekvő Kempinski szálló előterében állították fel a világ legdrágább karácsonyfáját. A különböző drágaköveket, gyémántokat, amelyekkel ékesítették, a Chanel, a Cartier és a Bulgari biztosította. Az édesszájúaknak talán inkább a 3D-s nyomtatóval, csokoládéból készült strucctojás és páva fogja elnyerni a tetszését.

Igazi bulváros, kattintós cím lehet ez karácsony táján bármelyik újság szerkesztőségben: melyik a világ legdrágább karácsonyfája? Tényleg, vajon melyik az?

A CNN tett egy kört a nagyvilágban, s szerintük Spanyolországban, a Marbella melletti Kempinski Hotel Bahia halljában található a Föld legfényűzőbben feldíszített fája.

Maga a fa nem érne dollármilliókat, ez nem kétség, a rajta lévő díszek azonban igen. Egészen pontosan 15 millió dollárt. Ez átszámítva 4,5 milliárd forint.

Luxus és digitális dizájn

A világ legdrágább karácsonyfája a Kempinski Hotel Bahía-ban
A világ legdrágább karácsonyfája a Kempinski Hotel Bahía-ban (Forrás: kempinski.com)

Egy Debbie Wingham nevű, exkluzív ruhákat tervező hölgy díszítette fel a karácsonyfát. Az ágakra fehér, vörös, rózsaszínű és fekete gyémántok is kerültek, és egyéb értékes drágakövek. Hogy honnan érkeztek? A Chanel, a Bulgari és a Cartier „boszorkánykonyháiból”. Szó mi szó, az ékszertolvajok lefagynának a látványtól. A 3D-nyomtatóval elkészített csokoládépáva és strucc tojás sem utolsó ötlet.

Picit giccsesnek tűnik, de egyéb luxustermékekre hajazó díszítőelemeket is fellógattak az ágakra, például egyedi alkoholos termékek és parfümök mintájára tervezett díszeket. Az art decós stílusban megálmodott fa tervezésében digitális dizájnerek is részt vettek.

Az Egyesült Arab Emirátusokban állt eddig a legdrágább fa

Kevesen fognak ezen meglepődni, de az eddigi rekorder karácsonyfa az Egyesült Arab Emirátusokban állt. Abu Dzabi-ban, az Emirates Palace hotelben állították fel még 2010-ben. Az értékét 11 millió dollárra becsülték. Az új rekorder jócskán túllépte ezt az értéket, hát még ha annak a hadseregnek a költségét is hozzá kell vennünk, melynek védenie kell a kíváncsiskodóktól.

(Via)

Keresés az oldalon