Zsófi: „Ne kóstold meg!” Rozina: „Bárcsak tehetném!”

Kiderült, hogy melyik csapatok folytathatják a versenyt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-14 08:44

Hétfőn este láthattuk a Konyhafőnök VIP középdöntőjének első szakaszából az utolsó adást.

Ezúttal a zöldek és a sárgák mérkőztek meg egymással.

Először az északi konyhára jellemző tengeri és erdei alapanyagokból dolgozhattak, melyekből előételt és főételt kellett készíteniük.

A zöldek kapros makrélás ceviche-t készítettek hidegen füstölt szarvasmájjal – ezt a feladatot teljesen kisajátította Zsolt és fenyőrüggyel aromatizált jávorszarvascombot spenótos rókagombaágyon, barnamártással. Az előételt szerette a zsűri, azt mondták, komoly meló volt, a főételben a barnamártást funkció nélkülinek ítélték. Zsófi nagyon meg volt elégedve magával, mint konyhafőnök, a zsűri viszont nem osztotta a véleményét.

A sárgáknál Márk vezetésével skandináv cheesecakepagodát készítettek linzeralapon, garnélahabbal, füstölt makrélával és lazackaviárral, a séf szerint a torony zseniális volt, a főétel szarvasgerinc lett vajon megsütve, répapürével, erdei gombával, kéksajtos mártással. Itt elkövették azt a hibát, hogy a húst hűtőbe tették sütés előtt, így nyers hatású lett.

A zöldek kapták az egy pontot és az előnyt.

A második körben a feladat a cukrászsütik tányérdesszertként való újragondolása volt. A zöldek puncstortát és képviselőfánkot, a sárgák krémest és gyümölcskosárkát kaptak.

A süteményekkel nincsenek nagy barátságban a versenyzők, főleg az elkészítésükkel, mindkét csapatban érezhettük a feszültséget.

Zsolt ezekkel a szavakkal fejezte be a fordulót, mikor ránézett a tányérjukra: „Pff, mint egy kórházi reggeli!” Rozina sem volt kevésbé kegyetlen, amikor az értékelésnél Zsófi azt kérte, hogy inkább ne kóstolja meg, amit alkottak, azt felelte: „Bárcsak tehetném!”. Úgy jellemezte, hogy ez az utolsó öt perc ámokfutásának eredménye, inkább felejtsük el.

A sárgáknál tetszett a zsűrinek a koncepció, a séf az éttermében is el tudna képzelni hasonló tálalást, így a fordulóért járó pontot is ők zsebelhették be.

A műsor végén kiderült az is, hogy az elődöntő csapataiból kik folytathatják a versenyt. A legtöbb pontot a zöldek szerezték, mellettük lehetőséget kaptak a sárgák és a kéket, valamint a piros csapatból egy guacamole-párbaj alapján Gergő.

 

Fotók: RTL Klub

Mai nap hírei

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu6 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu7 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu8 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu11 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu14 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu14 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu17 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu19 órája