Visszatért a Poptarisznya B. Tóth Lászlóval - tarisznya helyett bőröndben hordja a zenéit

Energiája a régi - elárulta, hogy minek köszönheti.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-01 09:46

Fotó: Facebook

Milliókat ültetett a rádió elé 1982 és 2002 között a Poptarisznya. Ott hallhattuk az újdonságokat és a slágermúzeum keretén belül a régi világ dalait is. B. Tóth László műfajt teremtett a sajátos műsorvezetői stílusával és az egyedi szignáljaival. Több vidéki és budapesti rádióban is újraéledt, aztán 2011-től internetes rádióként működött. 2018. augusztusától újra országosan frekvencián is jelen van a Retro Rádió adásában.

“1979-et írtunk, amikor az akkori zenei főosztály könnyűzenei részlegének helyettes vezetőjét Török Marit egy hirtelen jött ötlettel kerestem fel. Azt mondtam neki, hogy mi lenne, ha a jobb napokat is megélt Petőfi adón lenne egy olyan zenei műsor, amiben lennének riportok, sport, időjárás, közlekedés, és néhány tehetséges Dj is megszólalna. Példának okáért Dévényi, Cintula, vagy D.Molnár. Azt gondoltam – mondtam én – hogy ennek a műsornak vasárnap délután kell megszólalnia, és persze az élő adás lenne az igazi. Aha, mondta Török, és biztos, ami biztos, íratott velem néhány sort. Ez megtörtént, és miután semmi jóval nem biztatott, én annak rendje, és módja szerint elfelejtettem az egészet. Aztán egyszer csak átszólt jó pár héttel később a Komjáthyval közös szobánkba telefonon, és kérdezte, hogy mi lenne a címe. Minek a címe? – kérdeztem vissza -. Hát annak, amiről beszéltünk sok hete. Ja! Jövök, és mondom. A két szoba közötti 25 méter állt rendelkezésemre, hogy eszembe jusson az, amiről beszéltünk, és persze a műsor címét is 25 méter alatt kellett kitalálnom. Elindultam. Első 10 méter, eszembe jutott, hogy mit is mondtam. Aztán újabb 15 méter, és már a cím is megvolt. Köszönés nélkül nyitottam be Marihoz, és csak annyit mondtam: Poptarisznya” – írta a műsor kezdeteiről B. Tóth László a Poptarisznya honlapján.

Korábban az újdonságok tették ki az adás nagy részét, most a nosztalgiáé a főszerep, de a műsorvezető szerint így is tud újat mutatni:

„Ötven év zenei kínálatából válogatok, szóval van még olyan szám, amelyet nem játszottam le.”

B. Tóth elárulta a Blikknek, hogy számára ez inkább szórakozás, mint munka:

„Ez szórakozás nekem, és be kell vallanom, annál nagyobb ajándék nincs számomra, mint amikor a bulikon a tizennyolc és húszéveseket látok énekelni Boney M-számokat .”

Hiába Poptarisznya a műsor neve, a gondosan összeválogatott zenék bőröndben érkeznek, több ezer CD és bakelit van a gyűjteményében és persze számítógépen is tárol dalokat.

A műsorvezető már 71 éves és még mindig ugyanolyan óriási energiával mutatja be, konferálja fel a kedvenceit, mint a kezdetekben, szerinte ezt a tenisznek köszönheti, meg persze még egy fontos dolognak:

„Sosem ittam, sosem dohányoztam, normálisan élek és heti kétszer több órát játszom. S ami a legfontosabb: imádom, amit csinálok.”

 

 

 

Mai nap hírei

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu4 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu6 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu7 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu7 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu9 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu10 órája

Ezt ne hagyd ki! Köllő Babett átlátszó felsőben pózolt

metropol.hu17 órája

5 szuperegészséges diétás étel ami azonnal és hosszan eltelít

unilife.hu19 órája