VIP-börtönbe vonult be titokban Mengyi Roland

Egy korábbi elítélt mesélt a körülményekről, és arról, szerinte mikor szabadulhat a volt fideszes képviselő. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-16 09:01

MTI Fotó: Vajda János

 

Mengyi Roland az ország legjobb börtönének lakója

A Fidesznek nem kell tartania attól, hogy volt képviselője pert indít a rossz körülmények miatt. Ha kíváncsi vagy, milyen körülmények között tölti következő éveit a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt elítélt Mengyi, ide kattints.

“Várják már a büdös romák a pénzt”

Lehet, hogy mindenki csak jót akart a szegregációs ügyéről elhíresült Gyöngyöspatán, most mégis nagyobb a feszültség, mint bármikor korábban. Hogy mennyire bonyolult dologról van szó, az is jelzi, hogy Orbán Viktor előbb nyilvánosan felkorbácsolta az indulatokat az ügyben, majd pár nappal később titkokban a helyszínre küldte békíteni Vecsei Miklós kormánybiztost. A részletekért ide kattints.

Tényleg több húst kellene ennünk?

iStock

Nem világos, hogy a másfél éve indult kampánysorozatával az Agrárminisztérium mire törekszik. Azt szeretné elérni, hogy a magyarok általánosságban több húst fogyasszanak, vagy azt, hogy a fogyasztáson belül a hangsúly azokra a fajtákra helyeződjön, amelyek mellett kampányol, vagyis a néhány marginális fajta mellett leginkább a sertésre? De tényleg több húst vagy azon belül több sertést kellene ennünk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az alábbi cikk.

Órákig mindenki elsétált a 33 éves halálra vert nő mellett

Egy 33 éves, hajléktalanként élő nőt öltek meg a Népfürdő utcában. A helyszíni szemle megállapította, a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt a sérüléseibe. Most újabb részletek derültek ki a tragikus esetről, amiket ebben a cikkben találsz.

Két évtizeden át erőszakolt kislányokat Jeffrey Epstein

Igazi szörnyeteg képe rajzolódik ki a vádiratból, amelyet az amerikai hatóságok állítottak össze Jeffrey Epstein néhai multimilliomos ellen. A dokumentum ismertetését itt találod. Figyelem! Szigorúan 18+-os tartalom.

Mindent beismert: elítélték a diákok pénzét elsikkasztó „fideszes tanár urat”

Bűnös, valóban milliókat sikkasztott el egy V. kerületi iskola alapítványának pénzéből – ismerte el az a tanár, aki a bűncselekmény idején egyben az V. kerületi önkormányzat bizottságának Fidesz-KDNP delegáltja is volt. A pedagógus jelenleg is egy iskolában dolgozik – miközben a megrövidített alapítvány szerint máig nem térítette meg a diákjaiknak okozott teljes kárt. Az ügy hátteréről itt olvashatsz bővebben.

Támogatja a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt frakciója csekély többséggel úgy döntött, azt ajánlja tagjainak, támogassák az Európai Parlament Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárását. A témáról bővebben alább olvashatsz.

Épp most növeli területét egy európai állam

VALERY HACHE / AFP

A Földközi-tengerből csapolnak le területet, hogy luxuslakásokat és butikokat építsenek pompás tengeri kilátással. Ha érdekel, melyik államról van szó, olvasd el ezt a cikket.

Azonnal töröld ezeket az appokat, ha ott vannak a telefonodon!

A Bitdefender biztonsági cég szakértői 17 olyan veszélyes alkalmazást fedeztek fel a Google Play áruházban, amik számos trükk segítségével próbálnak kéretlen reklámokat juttatni az eszközökre. És van még egy ok, ami miatt jobb időben megszabadulni tőlük. Az appok listája itt érhető el.

A szürke sok árnyalatát mutatja be időjárásunk

A következő napokban lényeges változásra nem számíthatunk időjárásunkban, a felhőzet jelentősebb csökkenésére még várnunk kell. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

2022-től elfelejtheted a gyorshajtást

igenyesferfi.hu4 órája

Trump ismét győzött, de hogyan?

eurosport.hosszabbitas.hu7 órája

A második legrosszabbak vagyunk a világon járványvédekezésben

ezalenyeg.hu8 órája

Mikor kerül egy beteg lélegeztetőgépre?

napidoktor.hu8 órája

Elhunyt harmincegy koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu9 órája

Magyarország szomszédságában gyárt autót egy amerikai startup

autopro.hu12 órája

D. Tóth Kriszta: Diszgráfiás vagyok. És újságíró

wmn.hu12 órája

Különleges részletet szúrtak ki Meghan és Harry új fotóján: újabb rejtett üzenet a családnak?

joy.hu15 órája