Verhofstadt a Capitolium ostromáról: Halljátok Orbánék hallgatását?

A tegnapi döbbenetes eseményekre utalt, úgy véli mély csendben hallgatnak Trump európai politikai szimpatizánsai. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-07 18:17

Fotó: Finnbarr Webster/Getty Images

Verhofstadt a Capitolium ostromáról: Halljátok Orbánék hallgatását?

Magyarország inkább nem tekinthető jogállamnak – így vélekedik a megkérdezett magyarok 54 százaléka a Publicus Intézet decemberi reprezentatív közvélemény-kutatása szerint. Részletek

A beoltott mentő halálát kívánta egy karcagi tanár

Bayer Zsolt úgy érzi, neki nem kell fizetnie Hadházy Ákosnak

Az országgyűlési képviselővel szemben még tavaly vesztett el egy személyiségi jogi pert Bayer, aki azóta sem fizette ki a megítélt összeget Hadházy Ákosnak. Utóbbi tegnap, közösségi oldalán jelezte, hogy végrehajtást indított emiatt az újságíró ellen, aki ma a szokott durva stílusában reagált minderre. Bővebben

Trump megüzente: átadja a hatalmat Bidennek

Miután Donald Trumpot törölték a közösségi média több felületéről, média-tanácsadója Dan Scavino tette közzé a Twitteren a leköszönő elnök közleményét. Részletek.

Magyarország is szóba került a Capitolium ostroma utáni szenátusi ülésen

A demokrácia sebezhetőségére hívta fel politikustársai figyelmét Angus King az amerikai szenátus ülésén, magyar idő szerint csütörtök hajnalban, órákkal azután, hogy Trump-párti tüntetők törtek be a Capitolium épületében. Beszédében Magyarországot is megemlítette, sajnos mint negatív példát. Mondanivalójának lényegi részei ebből a cikkből érhetőek el. 

Az Origónál kissé másképp látják azt, hogy mi történt tegnap az amerikai kongresszusban

A hírportárnál már tényként írtak Joe Biden elnökségéről, holott még nem iktatták be, és valamiért úgy látják, Trump nem tüzelte fel a tüntetőket, sőt végig arra szólította fel őket, legyenek békések. Minderről itt lehet megtudni többet. 

Kásler elmondta, milyen változások jönnek az átalakuló egészségügyben

Az emberierőforrás-miniszter csütörtökön újabb videóval jelentkezett közösségi oldalán, melyben struktúraváltásról, digitális beteg-orvos konzultációról, csoportpraxisokról beszélt. Hogy mindezek mit is jelentenek, az ebből a cikkből azonnal ki fog derülni.

Elfogyott Tatabánya pénze a kormány elvonásai után, most kénytelenek a következményekkel szembenézni

Tatabányának elfogyott a pénze, ezért egy városvédelmi program keretében kényszerül spórolni az önkormányzatközölte közösségi oldalán a város polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért). Sajnos kénytelenek olyan lépéseket tenni, amely létszám leépítéssel és komoly fizetéscsökkenéssel fog járni a városháza dolgozói, képviselői között. Részletek.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Fotó: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg via Getty Images

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa a világ legnagyobb vagyonával rendelkező személye lett csütörtökön, írja a Bloomberg. Hihetetlen, de csak az elmúlt 12 hónapban 150 milliárd dollárral gazdagodott. Az összesített érték innen tudható meg. 

Mai nap hírei

Keljfeljancsi: Leszóltak az intézkedő rendőrnek, hogy 30 helyett 60 napra zárják be, a Központ tulajdonosa szerint

168ora.hu5 órája

Óriási béremelés lesz az Auchannál

tozsdeforum.hu6 órája

Galaxy A02 – újabb olcsóság érkezett a Samsungtól

gsmring.hu8 órája

Ismét jöhet havazás! Mutatjuk merre

agroinform.hu9 órája

Vitaminszedés csak okosan! 

szimpatika.hu9 órája

7 étel, amit eddig nem tároltál a hűtőben - Pedig kellene

joy.hu9 órája

Gázszámlának álcázott leveleket küldenek az adathalász csalók

profitline.hu12 órája

Lehetséges egy generáció alatt terraformálni a Marsot?

metabro.hu16 órája